Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița: Situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo periculoase

0 63

Județul Bistrița Năsăud s-a aflat în data de marți, între orele 15.35 – 17.15, sub incidența unor avertizări cod portocaliu de vânt și vijelii. Intensificările vântului, cu aspect de vijelie, au generat mai multe situații de urgență, la care au fost solicitați să intervină angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Bistrița, datele au fost centralizate prin telefon transmise de către șefii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, din municipiul Bistrița și comuna Rodna, afectate de fenomenele meteorologice periculoase, urmând să fie întocmite ulterior rapoarte operative de către aceștia.

Pe raza municipiului Bistrița au fost înregistrate nouă situații de urgență generate de copaci rupți/căzuți. Pentru degajarea acestora a fost alocat Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență Bistrița. Echipajul care încadrează autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița a intervenit în trei locații din municipiul Bistrița (bulevardul Independenței, Castanului și Axente Sever) pentru îndepărtarea unor elemente desprinse din acoperișuri.

În localitatea Valea Vinului a fost afectată rețeaua electrică pe o distanță de cca. 4 km, aproximativ 177 abonați au rămas fără energie electrică.  Pentru remedierea defecțiunilor se intervine cu un echipaj din cadrul furnizorului de energie electrică, se preconizează finalizarea acțiunilor în cursul zilei de astăzi, 26 iulie.

În localitatea Rodna, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și SVSU au acționat pentru îndepărtarea copacilor rupți în urma furtunii de pe căile de acces și din curțile localnicilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a monitorizat, prin dispeceratul integrat ISU – SAJ evoluția situației operative din județul Bistrița – Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More