Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrița – Substanțe periculoase descoperite pe un câmp din zona industrială – VIDEO

0 388

Proprietarul unei fabrici riscă închisoarea după ce în zona industrială a Bistriței au fost descoperite 62 de flacoane cu substanțe periculoase.

La data de 4 iunie, în urma unui control desfășurat pe linia protecției mediului pe raza municipiului Bistrița s-au descoperit mai multe recipiente cu substanțe periculoase. Patru dintre aceste flacoane prezentau inscripția de „azotat de argint”, iar restul de 58 de recipiente conțineau substanțe neidentificate.

„În urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au descoperit 62 de recipiente cu volum între 150 de ml şi 3 litri, dintre care 4 aveau inscripţia azotat de argint, restul fiind substanţe neidentificate, posibil periculoase.” au declarat reprezentanții ISU Bistrița.

Flacoanele respective, găsite amestecate cu resturi de construcții, au fost ridicate și transportate pentru a fi distruse, iar zona în care acestea au fost descoperite a fost izolată. De asemenea, proprietarul terenului pe care au fost descoperite recipientele riscă pedeapsa cu închisoarea.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri”, au încheiat reprezentanții ISU Bistrița.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More