Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Bistrița: Trenuri blocate și sute de oameni fără curent electric, din cauza căderilor de zăpadă

0 702

Condițiile meteo nefavorabile, căderile de zăpadă și copacii rupți sub greutatea omătului au provocat mari probleme în ultimele ore. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița, trei trenuri de călători au fost blocate și sute de oameni au rămas fără energie electrică.

Din cauza căderilor de copaci pe firul de contact, între stațiile CF Larion si Gradinita, au fost 3 trenuri de călători blocate astfel:

Trenul 1766 Timișoara- Iași cu aproximativ 120 pasageri a staționat între localitățile Larion si Grădinița.  Trenul este alimentat cu energie electrică, iar la ora 09:16 problemele au fost remediate, urmând a fi pus în circulație;

Interregio 1830 Timișoara -Iași staționat în stația Silhoasa;

Trenul 5712 Ilva Mică-Suceava a fost oprit în stația Ilva Mică, din cauza blocării drumului de către celelalte două trenuri.

În zona Piatra Fântănele 358 abonați au rămas fără energie electrică, echipajele se află la fața locului pentru remedierea situației în cel mai scurt timp posibil, informează CJSU Bistrița.

În ultimele 3 ore pe arii extinse au căzut precipitații predominant sub formă de ninsoare. Cantitatea maxima de apă a fost de sub 5 l/mp. Vântul a suflat slab la moderat.

Utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățirea drumurilor naționale și județene, după cum urmează:

– pe drumurile naționale au intervenit pentru curățirea părții carosabile astfel:

 • Bistrița – 9 utilaje cu 33 tone material antiderapant;
 • Beclean – 4 utilaje cu 16 tone material antiderapant;
 • Piatra Fântânele – 8 utilaje cu  50 tone material antiderapant;
 • Năsăud- 3 utilaje cu 13 tone material antiderapant;
 • Salva -1 utilaj cu 3 tone material antiderapant;
 • Rodna 2 utilaje cu 13 tone material antiderapant;
 • Dealul Ștefăniței 2 utilaje cu 16 tone material antiderapant.

– pe drumurile județene, s-a acționat astfel:

 • Năsăud- 3 utilaje cu 70 tone material antiderapant;
 • Bistrița– 5 utilaje cu 50 tone material antiderapant;
 • Beclean – 5 utilaje cu 50 tone material antiderapant;
 • Șieu- 2 utilaje cu 20 tone material antiderapant;
 • Lechința-3 utilaje cu 30 tone material antiderapant.

În următoarele 3 ore pe arii relativ extinse va ninge. Cantităţile de apă vor fi sub 5 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale de până la 45…55 km/h, iar la munte va fi tare spulberând sau viscolind zăpada.

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a suplimentat numărul echipajelor de polițiști care acționează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot județul.

Astfel, în pasul Tihuța, echipaje formate din polițiști de la Serviciul Rutier, din cadrul posturilor de poliției și Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului se află în zonă pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodată, pentru evitarea blocajelor, polițiștii rutieri efectuează controale în trafic, pentru ca toate autovehiculele care urcă să fie echipate corespunzător.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More