Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrițean cercetat pentru falsificarea biletelor de tren. A creat o pagubă de 17.000 de lei

0 276

someseanul-bilete tren

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din Bistrița-Năzăud, în calitate de conductor de tren, este cercetat de poliţişti pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Acesta este bănuit că ar fi falsificat 92 de bilete de călătorie, însuşindu-şi circa 17.000 lei, în dauna societăţii angajatoare.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în urma investigaţiilor desfăşurate, au depistat un bărbat, bănuit de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

Din cercetări a reieşit că persoana în cauză, în calitate de conductor de tren, în decursul a 4 luni, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Acesta ar fi modificat 92 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar conductorul de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani.

Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.

Prejudiciul, creat prin obţinerea de către conductorul de tren a unui folos material injust, a fost estimat la 17.000 de lei.

Bărbatul, de 48 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, este cercetat de către poliţişti, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals intelectual”.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More