Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrițean declarat pozitiv la testul COVID-19 după ce a murit

0 263

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Ilva Mică, a fost confirmat post-mortem cu COVID-19. Acesta fusese internat la Spitalul Județean Bistrița, dar apoi a fost externat.

Bărbatul a ieșit pe picioarele lui din spital, fiind așteptat de familie pentru a-l duce acasă. Aici a și murit noaptea trecută. Abia azi familia acestuia a fost înștiințată că bătrânul a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Managerul Spitalului Județean, Gabriel Lazany, a transmis o informare în care a explicat situația.

„Pacientul respectiv s-a internat pe data de 22 în secția de boli interne. La internare nu se încadra în definiția de caz și de aceea a fost internat la secția medicină internă și nu la Secția de Boli Infecțioase. În data de 23 martie medicul curant a rugat să se facă un consult de specialitate de la secția de boli infecțioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru a se vedea dacă este infectat cu CVID-19. În data de 30, pacientul a fost externat, înainte să vină rezultatul probelor, un lucru care, din punctul meu de vedere, este regretabil. Pacientul nu ar fi trebuit externat. În data de 1, astăzi, au venit rezultatele, iar pacientul este pozitiv“, a declarat Gabriel Lazany.

În acest moment, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Bistrița sunt internați 13 pacienți, confirmați cu COVID-19, cel mai tânăr pacient având doar 13 luni.

ACTUALIZARE:

Potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, bărbatul a fost confirmat pozitiv în urma testului efectuat la Cluj

Acesta a fost internat din 22.03.2020 în Spitalul Județean de Urgenșă Bistrița – Secția Boli Interne, cu diagnosticul: BPOC acutizat, Cardiomiopatie dilatativa, Cardiopatie Ischemica Cronica, Fibrilatie atriala cu alura rapida, Insuficiență Cardiacă Congestivă stadiul III, Extrasistole ventriculare, Pneumonie interstitial, Pleurezie mica inchisa dreapta, Hipertrofie de prostata, Insuficienta Renala std.III.

Recoltare probe biologice pentru COVID -19 în 24.03.2020. Externat în 30.03.2020 înaintea primirii rezultatului pentru COVID-19 (pe biletul de externare este precizat: evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului). Confirmat cu COVID -19 în 31.03.2020, proba lucrata în Laboratorul IRO Cluj. Decedat acasă în 31.03.2020.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More