Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrițeancă deșteaptă. N-a căzut în plasa unei escrocherii prin metoda ”accidentul”

0 48

inselaciune telefon

O femeie, în vârstă de 61 de ani, din Bistriţa, a sesizat ieri poliţia cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul din oficiu al fiului său şi care i-a comunicat faptul că acesta a provocat un accident de circulaţie, soldat cu victime.

Astfel, bărbatul necunoscut ar fi încercat să o determine pe bistriţeancă să îi depună 2.000 de euro unei alte persoane, printr-un sistem de transfer electronic de bani.

Femeia a realizat că urmează să fie înşelată şi nu a dat curs solicitărilor, apelând serviciul naţional unic apeluri de urgenţă 112.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Recomandările polițiștilor:

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, denumită generic „metoda accidentul”, poliţiştii bistriţeni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane necunoscute şi îi sfătuiesc să ţină cont de următorul set de recomandări:

În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;

Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!!!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More