Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrițeanul Tiberiu Ușeriu a câștigat maratonul polar, cel mai dificil din lume

0 60

Bistrițeanul Tibi Ușeriu a câștigat cea mai dificilă competiție a lumii, ultra-maratonul care s-a desfășurat la Polul Nord. Din 200 de sportivi, câți au fost înregistrați în istoria competiției, doar 19 au câștigat până acum.

Bistrițeanul a terminat cea mai dificilă competiție din lume în 180 de ore. În tot acest timp, a parcurs 560 de km în condiții extreme: vânt și temperaturi scăzute, de Polul Nord. La final, Tibi a mai avut puterea să ridice și steagul României, la capătul lumii.

Tibi useriu finish polul nord

Maratonul arctic 6633 Ultra a început anul acesta pe 11 martie în Canada, dincolo de Cercul Polar și i-a provocat pe participanți să străbată cei 566 de kilometri în doar 150 de ore de la start.

Cu toate că s-a rănit la picior cu doar puțin timp înainte de încheierea maratonului, Tiberiu a reușit să termine cursa cu un avans de o oră față de concurentul care a ieșit pe locul doi, Toh Poh Joo, din Singapore. Pentru a obține acest avans, Tiberiu Ușeriu a alergat ultimii 15 kilometri.

Tiberiu Ușeriu a urmat un antrenament dur înainte de maratonul arctic. El și-a petrecut iarna anului trecut în Pasul Tihuța din Munții Călimani, unde a alergat la bustul gol, a dormit în ger sub cerul liber și a făcut baie la copcă pentru a rezista temperaturilor de la Polul Nord

Alți doi români au terminat Maratonul arctic 6633 Ultra: Vlad Tănase și Andrei Roșu.Ambii au au terminat cursa pe locul trei.

La maraton s-au înscris în total 12 concurenți din SUA, Marea Britanie, Scoția, Franța, România, Australia, Zimbabwe și Singapore.

Tiberiu Ușeriu este originar din Bistrița, iar pasiunea lui pentru alergat a început în 2012. În scurt timp, însă, pasiunea a devenit un stil de viață. Până să ajungă la maratonul 6633 Ultra, de la Polul Nord, Tiberiu a mai participat la încă opt competiții locale derulate pe distanțe mai scurte.

În 2015, Tiberiu a alergat 172 de kilometri, din Pasul Tihuța până în Cluj, fără oprire, iar de acolo încă 43 de kilometric în cadrul Maratonului din Cluj.

La final, el a „vândut” kilometri parcurși și a donat banii unei asociații care are în grijă 52 de copii cu insuficiență renală.

Tiberiu Ușeriu susține cauza Tășuleasa Social, pentru stoparea tăierii pădurilor României.

Coincidență sau nu, exact astăzi, la Bistrița, peste 1.500 de voluntari împăduresc 10 hectare de pădure. De altfel, este cauza nobilă, pe care Tibi o susține de mulți ani și, pentru care a alergat la Polul Nord.

Felicitări Tibi, ne-ai făcut încă o dată mândri că suntem români!

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More