Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrițeni cercetați pentru fals și uz de fals

0 34

Poliţiştii au identificat la data de 15 septembrie, pe raza localităţii Ilva Mică, un bistriţean, de 45 de ani, în timp ce transporta într-un autocamion, cu o semiremorcă, 37,31 mc cherestea.

La solicitatea organelor de poliţie, pasagera aflată în autocamion, o femeie, în vârstă de 47 de ani, din Bistriţa, a prezentat un aviz de însoţire, potrivit căruia materialul lemnos transportat ar fi fost încărcat dintr-o localitate situată în judeţul Sălaj.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că întreaga cantitate de cherestea a fost încărcată din comuna Maieru, de la o instalaţie de debitat neautorizată, avizul de însoţire al mărfii fiind întocmit în fals de către un bărbat, de 49 de ani, din Bistriţa, pentru a fi prezentat de bistriţeancă, ca document de proveninţă, cu ocazia unor eventuale controale.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări faţă de bărbatul, de 49 de ani, şi femeia, în vârstă de 47 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,Fals în înscrisuri sub semnătură privată”, respectiv ,,Uz de fals”.

Totodată, cheresteaua transportată a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorul autocamionului a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More