Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bistrițenii au îndurat frig și ploaie pentru a asista la parada militară de Ziua României – VIDEO

0 288

Sute de bistrițeni, copii, tineri, adulți sau pensionari, au așteptat în ploaie parada militară dedicată Zilei Naționale a României, care a avut loc în centrul istoric al municipiului Bistrița. În pofida vremii nefavorabile, bistrițenii s-au arătat dornici de a lua parte la manifestările de 1 Decembrie, care au debutat la ora 12,30 cu un ceremonial militar și religios la statuia poetului Andrei Mureșanu de lângă Biserica Evanghelică. La eveniment au luat parte prefectul de Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, deputații Doina Pană, Daniel Suciu și Stelian Dolha, cadre militare active și în retragere, șefi ai instituțiilor deconcentrate, politicieni și un sobor de preoți condus de către protopopul ortodox de Bistrița, Alexandru Vidican.

Potrivit tradiției, s-a depus o singură coroană de flori la statuia celui care a scris versurile Imnului Național, „Deșteaptă-te, române”, iar apoi bistrițenii și-au îndreptat atenția înspre străzile Gheorghe Șincai și Dornei, pentru a asista la parada militară.

Parada a fost deschisă de către comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița, Iulian Berdilă, iar militarii brigăzii au venit însoțiți de cățelușa Bobița, care nu lipsește de la nicio defilare. La paradă au participat aproximativ 500 de militari, polițiști, jandarmi și pompieri, alături de un detașament de cercetași, dar și peste 50 de mijloace tehnice aflate în dotarea instituțiilor.

Între orele 18,00 și 19,00 este programată retragerea cu torțe a militarilor bistrițeni, pe un traseu ce include zona centrală a orașului.

Parada militară a fost urmată de un spectacol folcloric, iar bistrițenii au putut servi fasole cu cârnați și vin fiert la căsuțele de lemn amplasate în jurul Bisericii Evanghelice.

În orașul Beclean, Consiliul local a programat, marți după-masă, o ședință extraordinară, pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al localității fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, în prezența acestuia și a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, care este în același timp și președinte al organizației județene a PSD.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More