Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bitcoin, la jumătate din valoare după recordul atins în noiembrie 2021. Celelalte criptomonede au luat-o la vale

0 193

Valoarea Bitcoin a scăzut sub 34.000 de dolari în timpul weekendului, moneda virtuală pierzând 50% din vârful de 68.000 de dolari atins în noiembrie 2021, informează BBC în baza datelor Coinbase.

Scăderea criptomonedei s-a produs în contextul în care piețele bursiere din întreaga lumea au înregistrat scăderi în ultimele zile.

Valorea Bitcoin reprezintă o treime din valoarea totală a pieței de criptomonede, cea mai cunoscută monedă virtuală fiind evaluată la 640 de miliarde de dolari.

Etehereum, a doua mare criptomonedă din piață, a înregistrat de asemenea scăderi, pierzând 10% din valoare în decurs de o săptămână.

Deși în 2022 piața de criptomonede a fost relativ stabilă, volatilitatea ridicată rămâne o caracteristică principală a monedelor virtuale, ea manifestându-se mai ales în ultimii 2 ani.

Tranzacțiile cu criptomonede au fost realizat ani de zile în special de investitori privați, însă recent pe piața de criptomonede au intrat o serie de investitori mari, precum fonduri hedge sau administratori de fonduri.

Întrucât tot mai mulți investitori tradiționali au început să tranzacționeze criptomonede, acestea din urmă au început să urmeze trendul burselor internaționale. Majoritatea investitorilor mari care cumpără criptomonede le consideră active cu grad ridicat de risc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More