Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Black Sea Rotational Force aduce americanii la Dej

0 58

Peste 1.600 de militari, din Macedonia, Armenia, Bulgaria, România și Statele Unite ale Americii se vor lupta, anul acesta, în poligoanele militare din țara noastră. Totul face parte din exercițiul Black Sea Rotational Force 2013 (BSRF-13), al cărui ceremonial de deschidere a avut loc, miercuri, la Centrul Administrativ de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.

BSRF-13 este un exerciţiu multinaţional, condus de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. din Europa (MARFOREUR), la care participă 14 naţiuni timp de aproximativ 6 luni şi care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului.

Pe teritoriul României, exerciţiul se va desfăşura în perioada 5 aprilie – 1 septembrie, şi vor participa aproximativ 2.200 militari din Republica Macedonia, Armenia, Bulgaria, România şi Statele Unite ale Americii. În cadrul activităţilor, din partea României, vor fi implicaţi peste 1.500 de militari aparţinând tuturor categoriilor de forţe ale armatei.

Programul de instruire în comun este structurat pe module de instruire care includ: instruire pre-dislocare în teatre de operaţii, instruire pentru participare la misiuni de menţinere a păcii, contrainsurgenţă, instruire prin paraşutare, „boarding” (îmbarcare în aeronave), activităţi pentru dezvoltarea profesională a subofiţerilor, seminarii de profil, etc.

Activităţile de instruire în comun se vor desfăşura în locaţiile Mihail Kogălniceanu, Poligonul Babadag, Damieni, Craiova, Dej, Boboc, Bogata, Bacău, Târgu Mureş şi Constanţa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More