Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Blocuri mari de stâncă s-au prăbușit pe carosabil pe DN 18B

11 125
Foto: Mihaela Zob

Drumul național 18B nu este recomandat circulației rutiere după ce blocuri mari de stâncă s-au prăbușit pe carosabil. Circulația se desfășoară pe un singur sens din localitatea Măgoaja, comuna Chiuiești (județul Cluj), spre Rohia, până la Târgu Lăpuș (județul Maramureș), iar autoritățile recomandă rute ocolitoare pentru cei care vor să ajungă în localitățile din zonă.

Alunecările de teren au fost provocate de ploile abundente din ultimele zile, mai multe blocuri de stâncă prăbușindu-se pe drum. Chiar dacă circulația se desfășoară cu dificultate, pe un singur sens, autoritățile nu recomandă șoferilor să își încerce norocul prin acea zonă, existând oricând pericolul ca noi bucăți de stâncă să ajungă pe carosabil.

Conducătorilor auto le este recomandat să folosească rute ocolitoare pentru a ajunge de la Târgu Lăpuș la Dej, prin localitățile Boiereni-Rohia-Târgu Lăpuș-Coroieni-Gâlgău.

Comitetele pentru situații de urgență ale județului Maramureș s-au întrunit pentru a găsi o cale de rezolvare cât mai rapidă a situației, dar o intervenție în zonă este posibilă abia de luni. Până atunci, autoritățile încearcă să definitiveze planul de bătaie al intervenției cu explozibili, pentru a disloca mai ușor stâncile căzute pe carosabil.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More