Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

BNR vrea credite mai greu de accesat

0 189

Banca Națională a României atrage atenția asupra acțiunilor de creditare și cere băncilor să fie mai prudente la acordarea de credite. Țintele sunt mai ales veniturile provenite din chirii și cele din dividende.

Potrivit celor de la Digi 24, argumentul pentru această atenționare venită din partea BNR este faptul că profitabilitatea firmelor va avea de suferit, iar piața chiriilor va intra la apă.

Într-o perioadă în care economia are nevoie de impulsuri pare totuși contraintuitiv ca din partea băncii centrale să apară recomandări de restricționare a creditării, chiar dacă sunt doar pentru o nișă. Pentru că argumentele, chiar dacă sunt valide, pot fi extinse. Cum spune BNR, firmele vor avea rezultate financiare mai slabe, vor da mai puține dividende sau deloc, notează sursa citată.

Banca națională vrea să prevină o creștere semnificativă a creditelor neperformante în viitor. Vrea să evite situația apărută după precedenta criză când aceste împrumuturi rele depășiseră 20% din totalul finanțării acordate de bănci către segmentul privat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More