Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Bonțida este pregătită de festival. Electric Castle și-a deschis porțile pentru electrici – FOTO/VIDEO

0 84

Forfotă mare azi la Bonțida, județul Cluj, unde Electric Castle, cel mai tare festival din România, a ajuns deja la a patra ediție, una care se anunță a fi mai frumoasă, mai spectaculoasă și mai plină de distracție decât edițiile precedente.

Am ajuns în Bonțida puțin după orele amiezii, de această dată pe drumul de acces special amenajat de la Răscruci, din intersecția cu DN 1C (Atenție pe aici la trecerea la nivel cu calea ferată!). Față de edițiile precedente s-au modificat regulile de acces spre festival, organizatorii pregătind două drumuri spre și de la festival, pentru a evita aglomerările în trafic de anii trecuți.

Zone de parcări uriașe pregătite special pentru festivalieri ne-au așteptat în apropierea festivalului, iar oameni dornici să ajute cu informații și sfaturi găsești la tot pasul. După ce am lăsat mașina să se odihnească sub soarele arzător am purces spre zona de intrare, aceasta schimbându-și locația față de anii precedenți, fiind amplasată de această dată în lateral. O găsiți, oricum, pentru că la fiecare pas există indicatoare amplasate spre locațiile importante din festival.

La intrarea principală așteptau deja să își scaneze biletele și să pătrundă în festival zeci de tineri, veniți din toate colțurile țării. Aici ne-am luat minunatele brățări și am pătruns în tărâmul magic al Electric Castle, conduși de gazdele noastre, Andi Vanca și Andrei Aroneț, care ne-au explicat ce e nou și ne-au arătat ce e mai special la această ediție.

Fiind ziua 0 (zero) a festivalului pregătirile se aflau pe ultima sută de metri. La o scenă câțiva băieți băteau de zor cuie în podele, în altă parte se amenajau barurile și se aprovizionau frigiderele cu băuturile care ne vor răcori timp de patru zile și un pic. Puțin mai spre dreapta am văzut Booha College, unde muncitorii lucrau de zor pentru a pune la punct ultimele detalii, iar puțin mai în spate am zărit deja uriașa scenă, una cu deschidere de 50 de metri în acest an, față de 22 de metri cât avea anul trecut. Vă spune, e cu adevărat gigantică!.

De la marea scenă și până la ea de-a stânga și de-a dreapta căii de acces, din paleți de lemn de această dată, am observat mai multe zone de relaxare și băuturi, zona destinată flămânzilor și mâncăcioșilor, dar și zona etajată VIP, care-și așteaptă clienții cu mese, fotolii și scaune umbrite.

Am dat apoi o tură prin zonele de camping, unde au apărut deja primele corturi, deși accesul publicului în festival se făcea mai târziu. Unii dintre cei care și-au instalat deja corturile au avut grijă să le poziționeze ”mai la deal” gândindu-se probabil la experiența de anul trecut când le-au cam fost inundate ”căsuțele” temporare.

Am ajuns apoi și la zona Premium a campingului, unde zeci de corturi, iurte și căsuțe își așteptau deja ocupanții, care le-au închiriat cu multe luni în urmă pe sume frumușele.

La cealaltă intrare, de lângă Tehnofavorit, așteptau la poartă să intre în festival alte zeci de electrici, care se ascundeau cum găseau un petec de umbră cu tot cu bagajele voluminoase, așteptând ora 16, când se permitea accesul în zonele de festival și cele de camping.

Prin centrul satului, forfota era în toi. S-au pus primii cărbuni pe grătare pentru a pregăti bucatele pentru primii sosiți, iar la noul supermarket Profi deschis în sat am avut parte de cea mai tare experiență, beneficiind de câteva minute de răcoare și aer condiționat după două ore petrecute într-o arșiță insuportabilă.

Făcând față cu greu căldurii de la orele după-amiezii la Bonțida, parcă de doream să plouă măcar puțin, nu chiar ca și anul trecut, dar măcar pe jumătate.

La ora 16, când s-au deschis porțile de acces pentru public, sute de festivalieri au dat năvală pentru a se caza în campinguri și pentru a da drumul distracției, una care va ține cinci zile și cinci nopți, mai ceva ca în basme.

Organizatorii au transmis și câteva recomandări celor care vor participa și în acest an la Electric Castle la Bonțida. Toate informațiile le găsiți pe site-ul festivalului, însă recomandarea noastră este să vă instalați și aplicațiile de smartphone, pentru a primi informații și actualizări cu tot ceea ce se întâmplă în cadrul festivalului. Pentru că, în afară de renumitele concerte de pe cele șapte scene, s-au pregătit o mulțime de activități sportive și recreative, pe care ar fi păcat să le ratați.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1170586669670765.1073742267.467241263338646&type=3

În această seară, special pentru primii electrici sosiți la festival, pe scena castelului vor urca Funk’e Fetish, A-C Leonte, Rodion G.A., Viţa de Vie şi Dirtyphonics, dar şi Khaleea, Technnibal şi Motiv.

Iar de mâine, distracția va fi la apogeu, Bonțida așteptând zeci de mii de electric să petreacă patru zile de neuitat la Castelul Electric.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More