Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Borșa, lagăr de concentrare pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj!” exclamă un deputat USR – VIDEO

0 194

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat imagini video din cadrul Spitalului de Boli Psihice Borșa. Condițiile și starea în care se află complexul medical au dus la revolta parlamentarului.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu reclamă condițiile pe care le-a surprins la Spitalul de Boli Psihice Borșa, județul Cluj. Parlamentarul a publicat astfel pe pagina sa de Facebook un video din care răsar condițiile mizere în care sunt cazați pacienții complexului. Borșa, lagăr de concentrare pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj! exclamă revoltat Emanuel Ungureanu. Redăm întregul text al deputatului USR, text prin care se arată scandalizat de nepăsarea autorităților.

Condiții infernale de îngrijire pentru semenii noștri aflați în suferință. 60 de ani de nepăsare. Imaginile filmate de mine ieri, nu pot descrie infernul în care trăiesc bolnavii îngrămădiți într-o clădire veche de 200 de ani și în trei pavilioane supraaglomerate mai vechi decât anul 1966.

Consiliul Județean Cluj nu este în stare să finalizeze de 5 ani un corp nou de clădire, prost proiectat oricum, care nu rezolvă decât maxim 78 de locuri de cazare. Nu este construită încă stația de epurare și pentru alt corp de clădire se face abia studiul de fezabilitate…

Pacienții din acest lagăr, fac baie în curte sau în niște băi care seamănă cu cele de la Auschwitz! Iarna, încăperile cu tavan ciuruit, care s-a prăbușit în capul bolnavilor de mai multe ori, sunt încălzite la sobele de teracotă, vechi. Geamurile sunt praf și pulbere. Vă imaginați cum trece iarna pentru acești bolnavi?

Satul în care se află Spitalul Groazei se află la 36 de kilometri de Cluj, în localitatea Borșa, un sat uitat de lume care nu are sistem de canalizare.Voi solicita în regim de urgență Consiliului Județean Cluj și Ministerului Sănătății, să-i mute pe cei 129 de bolnavi din clădirea-cocină, în condiții salubre, demne pentru ființa umană! Nimeni din cei responsabili nu trebuie să închidă un ochi, până situația acestor bolnavi nu este ameliorată semnificativ. Ce se întâmplă la Borșa, este o rușine națională!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More