Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Braconajul în floare. Aproape 200 de kilograme de pește ridicate

0 542

Doi bărbați au fost reținuți 24 de ore și au fost ridicate aproape 200 de kilograme de pește.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla și în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au acționat, la data de 1/2 aprilie a.c., pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul pescuitului și acvaculturii.

Astfel, în jurul orei 00:40, pe DJ 161J, pe raza comunei Geaca, în zona lacului Roșieni, a fost oprită  o autoutilitară pentru control. În urma controlului efectuat, s-a stabilit că patru persoane, din localitățile Sărmașu, Geaca, Sucutard și Petea, transportau 191 de kilograme de pește din speciile caras, crap și șalău, fără documente legale de proveniență,.

Conform verificărilor efectuate, peștele ar fi fost sustras din iazul piscicol Roșieni, fiind folosite unelte de pescuit interzise, respectiv plasă monofilament. Cele 191 kilograme de pește au fost ridicate de către polițiști, peștele fiind restituit proprietarului amenajării piscicole.

Au fost ridicate și alte bunuri, precum plasă de tip monofilament în lungime de circa 3 km, o barcă pneumatică, 2 vâsle din aluminiu și o pompă manuală. De asemenea, autoutilitara a fost indisponibilizată.

În urma probatoriului administrat, doi bărbați, de 30 și 34 de ani, din Petea și Sucutard, au fost reținuți pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, deținere și transport de pește fără documente legale și deținerea de obiecte de pescuit interzise de lege.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More