Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Brânzeturi sub marca Țarina, produse la o fabrică din Dej

0 1.364

O nouă fabrică de lactate și brânzeturi își va începe în curând producția la Dej, sub marca Țarina, printre produsele care vor fi scoase la vânzare aflându-se și mozzarella din lapte de bivoliță.

„Suntem în probe tehnologice, în curând ne vin ambalajele. Vom face nu numai brânzeturi de bivoliţă, deoarece nu ar fi rentabil, ci şi de oaie sau de vacă, sub marca Ţarina, înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Vom fabrica mozzarella din lapte de bivoliţă, dar şi telemea, iaurt, brânzeturi proaspete, nu maturate. Ne-am profilat pe produse premium, dar e important să fie cerute de piaţă.

Vor putea fi găsite şi în hipermarketuri, dar cu condiţia să fie un preţ corect. Noi avem 100 de bivoliţe la ferma noastră, însă colectăm lapte de la fermieri din toată asociaţia, din Cluj şi din Sălaj. Am investit în 2,5 milioane de euro în acest proiect, atât din fondurile noastre, cât şi din credite bancare”, a declarat pentru Ziua de Cluj Călin Zanc, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Bivoli Transilvania.

Potrivit sursei citate, își va începe producția cu o canititate de 2.000 de litri de lapte de bivoliță pe zi, urmând să crească apoi producția la 5.000 de litri zilnic, în cazul în care activitatea se desfășoară în bune condiții. Fabrica de la Dej are o capacitate de producție de 50.000 de litri pe zi.

Citiți materialul integral pe Ziua de Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More