Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Brutalitate în școală. Elevi loviți cu pumnul în burtă de profesor

0 289

liceu clasa scoala invatamant

Un profesor de istorie de la o școală din comuna clujeană Mănăstireni este acuzat de faptul că a bătut cu brutalitate doi elevi din clasa a VI-a. Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Potrivit ZiarulClujean.ro, totul ar fi început de la o ceartă banală între elevi la Şcoala cu clasele I-VIII din Mănăstireni, cu puţin timp înainte de începerea cursurilor. Doi elevi s-ar fi certat cu un altul, favorit al profesorului de istorie, care ar fi sărit în apărarea protejatului lui. Cei doi elevi ”certăreți” ar fi fost loviți cu brutalitate de cadrul didactic, chiar și cu pumnii în burtă.

“Pe mine m-a lovit cu pumnii în burtă şi aproape că nu am putut să mai respir. Ne-a prins pe holul şcolii pe amândoi. Nu am ştiut de ce ne bate. Un coleg de-al nostru a strigat după noi pe strada şi noi am strigat după el. Pentru asta am primit bătaie de la profesorul Gheorghe Luca”, a povestit unul dintre băieţii bătuţi de profesor, pentru sursa citată.

Părinţii celor doi elevi bătuți au încercat să ceară socoteală profesorului pentru brutalitatea cu care le-a bătut copiii, însă acesta nu a fost găsit.

“M-a sunat cineva şi mi-a spus să merg repede la şcoala că băiatul meu a fost bătut rău de tot de profesorul de istorie. Când m-am dus la şcoală acesta dispăruse. Am încercat să aflu ce s-a întâmplat, de ce mi-a fost bătut copilul, dar nu am găsit răspunsuri”, a spus mama unuia dintre elevii bătuţi.

Contactată telefonic, Daniela Iepure, directorul şcolii din Mănăstireni, spune că profesorul îşi face treaba la ore, dar incidentul nu şi-l explică.

“Noi am aflat de acest incident şi am dispus o anchetă internă. Nu pot să vă spun foarte multe despre profesor. Este un profesor în vârstă, are 24 de ani vechime în învăţământ şi predă la şcoala noastră din 2001. Profesorul în cauză nu a mai fost testat psihologic de doi ani”, a declarat pentru ZiarulClujean.ro Daniela Iepure, directorul şcolii în care a avut loc incidentul.

Inspectoratul Judeţean Şcolar Cluj a pornit o amplă anchetă, după ce reporterii noştri au aflat de incident.

“Cu privire la incidentul semnalat de dumneavoastră, vă informăm că la nivelul unităţii de învăţământ Şcoala Gimnazială Mănăstireni a fost constituită o comisie internă pentru verificarea celor întâmplate, iar o echipă de control formată din reprezentanţi ai ISJ Cluj se va deplasa, de asemenea, la Mănăstireni pentru anchetă. În consecinţă, conform procedurilor în vigoare, în funcţie de gravitatea celor întâmplate vor fi luate fie măsuri administrative, fie se va decide sesizarea organelor abilitate”, a declarat pentru ZiarulClujean.ro Andreea Coroian Goldiş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şolar Judeţean Cluj.

Dacă părinţii vor depune o plângere şi la Poliţie, profesorul bătăuş riscă să ajungă la puşcărie pentru loviri şi alte violenţe, dar şi pentru rele tratamente aplicate minorului.

FOTO: Arhivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More