Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bucătarul mincinos rămâne în emisiunea ”Chefi la cuțite”. Poziția postului de televiziune Antena 1

0 4.257

La o zi după dezvăluirile conform cărora Miklos Tolnai, bucătarul din Gherla care lucrează la un restaurant din Dej, ar fi mințit o țară întreagă în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite de la Antena 1, postul de televiziune a dat publicității o poziție oficială în această chestiune.

Postul de televiziune Antena 1 anunță, joi, într-un comunicat, că va lua măsurile necesare după ce unul dintre concurenții la emisiunea „Chefi la cuțite” a susținut că este fost militar, rănit în Afganistan și că are o pensie de 360 de lei.

Deși cetățeni nemulțumiți și, mai ales, cadre militare și reprezentanți ai Armatei Române au solicitat public ca acest concurent să fie scos total dintr-o emisiune cu difuzare națională, cei de la antena 1 au decis să-l păstrezxe pe Miklos Tolnai în show, dar să editeze în continuare ”poveștile nemuritoare” ale acestuia.

”După difuzarea ediției de luni, 30 aprilie, a show-ului “Chefi la cutite”, Antena 1 a fost sesizata de MApN în legatură cu povestea concurentului Tolnai Miklos. Acesta a prezentat fapte și a adus acuzații în cadrul emisiunii care nu sunt confirmate de MApN și nici sustinute de dovezi clare ale concurentului. Regretăm faptul că emisiunea a fost folosită pentru expunerea unor fapte neadevărate. Antena 1 va lua măsurile necesare conform contractului încheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoarele ediții vor fi editate, păstrându-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale în bucătărie.

Conform regulamentului și structurii show-ului, cei trei chefi jurizează strict farfuria care le-a fost adusă in fata, fără a ști cine este omul din spatele panoului și care este povestea lui. Evoluția concurentului în emisiune are la baza exclusiv talentul său în bucătărie”, se arată în comunicatul Antena 1.

Miklos Tolnai, în vârstă de 31 de ani, a susținut că a fost ofițer în cadrul MApN și a participat la 5 misiuni internaționale, una în Bosnia, două în Afganistan și două în Irak. De asemenea, el a susținut că în urmă cu cinci ani ar fi fost rănit în teatrul de operațiuni din Afganistan, suferind 85 de fracturi.

Tolnai le-a povestit chefilor că are toate coastele prinse de coloană în plăcuţe și că primeşte o pensie de veteran de 360 de lei.

În realitate însă, Miklos Tolnai ar fi mințit cu nerușinare în emisiunea televizată, Ministerul Apărării venind ieri cu un comunicat în care explică faptul că bucătarul din Gherla nu a avut nicio legătură cu Armata României.

Citiți povestea ”vedetei” Miklos Tolnai aici

Povestea minciunilor lui Miklos Tolnai a devenit virală, astfel că reprezentanții Ministerului Apărării s-au autosesizat și au dat un comunicat prin care infirmă toate invențiile bucătarului din Gherla.

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări: Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii.

De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare ( situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119 ), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate.

Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea.”, se arată în comunicatul M. Ap. N

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More