Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Bugetul aruncă PSD în luptă cu PNL Cluj. Spitalul Regional și autostrada Transilvania, văduvite de fonduri

0 225

Organizațiile PNL din regiunea nord-vest s-au întâlnit sâmbătă la Cluj-Napoca. S-a adoptat o rezoluție ce condamnă proiectul de buget al guvernării PSD-ALDE.

Scânteile politice dintre PSD-ALDE și PNL se întețesc, mai ales după publicarea bugetului pe anul în curs. Una dintre bătălii este condusă de către PNL Cluj, a cărui reprezentanți acuză actuala guvernare că a văduvit de fonduri proiecte vitale pentru dezvoltarea regiunii de nord vest a țării. Astfel, potrivit Mediafax, la ședința regională nord-vest a PNL, care a avut loc sâmbătă la Cluj-Napoca, s-a adoptat o rezoluție prin care liberalii solicită şi dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în Regiunea de Nord-Vest, dar şi susţinerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj.

”Prin prezenţa rezoluţie, organizaţiile PNL din regiunea de nord-vest solicită Guvernului PSD-ALDE să nu îşi mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din această regiune şi să prioritizeze şi să bugeteze, în regim de urgenţă, obiective precum construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de nord-vest, susţinerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj, finalizarea tuturor tronsoanelor de centură, modernizarea căii ferate Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, Satu Mare-Cluj, Bistriţa-Cluj”, se notează în rezoluţia liberalilor.

De asemenea, alte cerințe ale organizației PNL din regiunea de nord-vest vizează realizarea autostrăzii ViaCarpathia, a Autostrăzii Nordului, extinderea şi modernizarea aeroporturilor şi construirea de domenii schiabile în regiune.

”Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unităţile administrativ-teriotoriale, astfel că fondurile care ajungeau cu predictibilitate în bugetele locale acum sunt transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să îi poată aloca în diverse zone de interes ale clientelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală şi cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităţilor locale şi primarilor gospodari, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru finanţarea proiectelor cu scopul creşterii calităţii vieţii cetăţenilor”, se notează în aceeași rezoluţie.

Organizaţiile judeţene ale PNL din regiunea de nord-vest acuză coaliţia PSD-ALDE că lasă fără bani administraţia publică locală şi, prin urmare, împiedică dezvoltarea eficientă a regiunilor. La şedinţă au participat liderii organizaţiilor judeţe PNL din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare, dar şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, primarul Clujului, Emil Boc, fostul preşedinte liberal Vasile Blaga.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More