Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Burse pentru liceenii români pentru a studia la licee americane

0 58

Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Educației și Cercetării Științifice și American Councils for Internațional Education anunță lansarea programului de burse FLEX (Future Leaders Exchange Program) în România

Ambasada Statelor Unite în România și Ministerul Educației și Cercetării Științifice alături de American Councils for Internațional Education invită liceenii români să participe la programul FLEX — Future Leaders Exchange Program. Programul de schimb educațional FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american si de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului scolar 2016-2017. Participarea la programul FLEX este gratuită.

Ce este programul FLEX ?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. În cei 24 de ani de la înființarea să, programul a oferit burse pentru pește 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între Statele Unite și țările din regiunile în care funcționează programul FLEX. Liceenii vor învăța mai multe despre Statele Unite și le vor vorbi  americanilor despre țările lor de origine. În 2016-2017, aproximativ 800 de liceeni vor învăța în S.U.A. în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană și va studia într-un liceu american.

Cine finanțează programul ?

Acest program de burse este finanțat în totalitate de către Guvernul S.U.A. și administrat de Biroul pentru Relații Culturale și Educaționale — Bureau of Educațional and Cultural Affairs (ECA) din cadrul Departamentului de Stat. Programele ECA includ proiecte educaționale și de training ce promovează legăturile personale, profesionale și instituționale între cetățeni și organizații din S.U.A. și din alte țări.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

— Au cetățenie română;

— Sunt născuți între 1 ianuarie 1999 și 15 iulie 2001;

— Sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;

— Studiază engleză în liceu;

— Îndeplinesc criteriile pentru a obține viza S.U.A. și nu au stat în S.U.A. mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Încurajăm liceenii cu dizabilități să candideze la FLEX, infrastructura de recrutare și derulare a programului permițând evaluarea și plasarea acestora în condiții care răspund nevoilor specifice.

Elevii interesați sunt invitați să-și depună candidatura online, până pe 16 octombrie, 2015 la https://ais.americancouncils.org/flex.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More