Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Buzdugan și Morar, cercetați penal. Un blogger din Cluj i-a acuzat că i-au furat glumele

0 70

Realizatorii radio Mihai Morar și Daniel Buzdugan sunt cercetați penal, după ce un blogger clujean i-au acuzat că i-au furat poantele.

Astfel, cei doi riscă infracțiuni pedepsite cu până la patru ani de închisoare.

Deși inițial dosarul fusese clasat, acesta va fi trimis procurorilor pentru a se începe urmărirea cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 139 ind. 8 şi art. 140 alin. 1 lit. d şi f din Legea 8/1996, care prevede drepturile de autor.

„Dosarul a ajuns la Poliţie şi la procurori. S-a început oficial urmărirea penală şi au calitatea de suspecţi. Se fac cercetări în continuare”,  a precizat, pentru Click!, avocatul lui Băzăvan, Cosmin Suciu.

Iar asta la patru ani de când blogger-ul clujean se zbate să dovedească faptul că Buzdugan şi Morar i-ar fi preluat un articol, “Sloganele judeţelor din România”, de pe pagina sa de Internet, groparu.ro.

“Las justiţia să-şi facă treaba. Nu am simţit de la ei că s-ar căi vreun pic pentru ce au făcut. Poate sperau că e o joacă de copii. Dar, să ai o urmărire penală pe numele tău nu e prea comod”, a declarat, pentru Click, bloggerul Radu Valentin Băzăvan.

Acesta a explicat că „știu că riscă o pedeapsă cu închisoarea sau o amendă penală. Nu sună bine, dar nu am ce le face. Dacă mă sunau şi vorbeau cu mine, atunci poate nu se ajungea aici. Ei au acest obicei de ani de zile şi nu mi se pare normal”.

În schimb, Buzdugan susține că „nu ne-a anunţat nimeni, nu ne-a spus nimic nici un avocat. Nu ştiam acest lucru. Nu ştiu ce să spun despre acest aspect până nu vorbesc cu avocatul nostru”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More