Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ca de sărbători. Invazie de șoferi beți și fără permis pe șoselele bistrițene

0 101

Poliţiştii bistriţeni au continuat și pe perioada sărbătorilor pascale acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutierÎn urma activităților desfășurate, au fost sesizate 39 de infracțiuni și au fost aplicate peste 550 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 14 – 17 aprilie a.c., pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii au desfășurat 29 de acțiuni și controale, intervenind la 209 de evenimente sesizate prin SNUAU 112.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost sesizate 39 infracţiuni, dintre care 13 contra persoanei, 12 contra patrimoniului, 13 la regimul siguranței rutiere şi 1 pentru alte genuri de infracţiuni.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 568 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 71  la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 39 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 6 la alte acte normative.

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 452 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (4 pentru consum de alcool și 183 pentru viteză)

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 226 819 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 40 permise de conducere, din care 4 pentru consum de alcool, 13 pentru viteză şi 13 pentru alte abateri, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

Astfel, la data de 14 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au depistat în trafic, un bărbat, de 27 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, fără a deţine permis de conducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. În cauză s-a întocmit dosar penal.

De asemenea, la data de 17 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au depistat în trafic, un tânăr, de 26 ani, din Bistriţa în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa, au identificat în trafic, un bărbat, de 28 ani, din Şieu-Măgheruş, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii, fără a deţine permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

La data de 17 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Beclean, au identificat în trafic, un tânăr, de 23 ani, din Spermezeu, în timp ce conducea un autoturism, pe raza oraşului Beclean, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul cu alcoolemie.

La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năsăud, au identificat în trafic un tânăr, de 22 ani, din Gersa 1, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Totodată, la aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi, au depistat în trafic un bărbat, de 26 ani, din Sîngeorz-Băi, în timp ce conducea un moped, prin oraş, fără a deţine permis de conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

 La data de 17 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au depistat, pe DJU 172 E, pe raza localităţii Matei, un minor, de 16 ani, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată şi fără a deţine permis de conducere.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, respectiv conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

 La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au depistat în trafic, un bărbat, de 58 ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acestuia i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 18 aprilie a.c., un tânăr, de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Prundu Bîrgăului, a pierdut controlul volanului şi a colizionat cu partea din faţă a autoturismului, balustrada podului, aflat în afara părţii carosabile. În urma verficărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările continuă de Secţia 2 Poliţie Rurală Prundu Bîrgăului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolemiei şi conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More