Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ca-n filmele cu proști: Lucrarea lui ”Dorel de la Apă” n-a rezistat și Dejul rămâne în continuare fără apă

0 2.441

Sunt deja trei zile de când peste 40.000 de locuitori ai municipiului Dej și ai comunelor învecinate suferă din cauza lipsei apei curente, după ce o lucrare efectuată la magistrala de apă de la Tarnița a cedat.

Joi seara, autoritățile anunțau reluarea furnizării apei în locuințele dejenilor, însă bucuria a fost una de scurtă durată. Dacă pentru locuitorii din zonele joase apa a venit în cursul zilei de ieri cu presiune mai mare și unii chiar au apucat să-și rezolve treburile casnice cu apa primită, pentru alții, care locuiesc mai la deal, apa a venit abia spre finalul zilei, cu presiune scăzută, pentru ca după puțin timp aceasta să fie din nou întreruptă.

Într-un comunicat primit în această dimineață pe adresa redacției, prima informare de altfel venită de la Compania de Apă de la izbucnirea crizei, se precizează că lucrările de reparații n-au rezistat iar apa va fi sistată și vineri în Dej și în alte patru comune.

Anunț important pentru Dej și localitățile Cuzdrioara, Cășeiu, Câțcău, Vad

”Întrucât eforturile de realizare a cuplării care au afectat în ultimele zile alimentarea cu apă a Dejului și a localităților Cuzdrioara, Cășeiu, Câțcău, Vad nu au reușit să asigure o rezolvare riguroasă, se impune continuarea lucrărilor și în cursul zilei de azi, Vineri 8 Decembrie, cu întreruperea furnizării apei. Rugăm toți locuitorii din zona afectată, care în prezent beneficiază de furnizarea serviciului, să ia măsuri de stocare a apei.”

Suntem recunoscători pentru faptul că cei de la Compania de Apă Someș ne-au găsit, în sfârșit, adresa de email unde să ne trimită comunicări, însă acest lucru nu rezolvă situația de fapt.

Tocmai de aceea, suntem solidari cu cetățenii municipiului Dej și ai comunelor învecinate afectate de trei zile de această criză și solicităm și noi oficial demiterea și sancționarea pe cale administrativă, dacă nu civilă și penală, a celor responsabili de această situație.

Ne referim aici la firma Boccardo din Cluj-Napoca, acuzată de către oficialitățile locale dejene de proasta lucrare efectuată în primă fază, pentru racordarea la rețeaua de apă a localităților Bunești și Nima, dar și la responsabilii din Compania de Apă Someș din Cluj-Napoca, serviciul de (ne)comunicare și directorii care au contractat firma vinovată și i-au permis acesteia să provoace această criză nemaiîntâlnită.

Între timp, Compania de Apă Someș anunță că și azi (vineri) furnizarea apei va fi oprită:

”Începând cu această oră, s-a întrerupt alimentarea cu apă în localitatea Dej și localitățile Cuzdrioara, Cășeiu, Câțcău, Vad. Compania de Apă SOMEȘ face toate eforturile pentru reluarea serviciului în cel mai scurt timp posibil. Până atunci, împreună cu sprijinul Primăriei mun. Dej, se amplasează recipienți de apă în zona blocurilor”, anunța Compania în jurul orei 10.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei de Apă Someș SA, o piesă necesară pentru realizarea reparației este pe drum, aceasta urmând a fi montată în cursul zilei de azi. Purtătorul de vorbe al Companiei nu știe însă dacă piesa mult-așteptată vine pe drum de la Cluj-Napoca, sau din China. Mai mult, acesta nu poate oferi un termen fix de finalizare a lucrării de reparație.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More