Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cadavrul bărbatului înecat în canalul de deversare de la Gilău, scos din apă după o săptămână

0 43
inecat canal deversare gilau
FOTO: Ziua de Cluj

 

Șapte zile a îndurat familia bărbatului căzut în canalul de deversare de la Gilău pe data de 10 martie, până când acesta a fost scos din apă. În fiecare zi, familia bărbatului s-a rugat de autorități, a cerut sprijin de peste tot ca să-și poată îngropa creștinește ruda.

Abia după o săptămână de la tragicul eveniment de pe 10 martie au reușit scafandrii să-i scoată trupul neînsuflețit din apă. Pompierii clujeni au intervenit în ziua respectivă cu intenția de a scoate cadavrul din apă, însă nu au reușit.

Explicațiile pompierilor au apărut ulterior, aceștia spunând că nu au atestat pentru a efectua scufundări în spații tehnologice, cum este lacul de acumulare de la Gilău.

Pompierii ISU Cluj puteau interveni doar dacă turbinele de la hidrocentrală erau oprite, ceea ce nu a fost cazul. Familia bărbatului a apelat între timp și la o echipă de scafandri de la Constanța, însă, până la urmă, cei care au scos trupul neînsuflețit din apă au fost scafandrii de la Institutul de Speologie „Emil Racoviţă” din Cluj.

Acum, familia bărbatului poate să-l îngroape creștinește, nu înainte ca medicii legiști să stabilească, în urma necropsiei, cauza decesului. La momentul tragediei, unul dintre martori a declarat că bărbatul s-ar fi aruncat, însă polițiștii nu exclud nici varianta unui accident.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More