Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cadavrul unui bărbat găsit într-o galerie a minei Băiuț

0 215

Salvatorii minieri au găsit sâmbătă dimineață în galeria fostei mine Băiuţ, aparţinând Remin Baia Mare, cadavrul unui bărbat care era dat dispărut de miercuri.

Patru salvatori minieri profesionişti de la Petroşani au fost solicitați la Băiuț să caute un bărbat în fosta unitate minieră. Misiunea salvatorilor a fost una extrem de periculoasă și s-a încheiat sâmbătă dimineaţă, cu descoperirea trupului victimei dispărute.

Era la circa 60 de metri în galerie, căzut cu faţa în jos, în apă. Ori a făcut infarct, ori s-a gazat. Era acolo să fure fier, şină şi ţeavă. Am găsit în mină generator de curent, flex, tăiau şină, recuperau şină şi ţeavă”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, şeful salvatorilor minieri profesionişti de la Petroşani, Gheorghe Mununar.

Potrivit sursei citate, în galeria minieră au mai fost descoperite şi unelte folosite la tăierea fierului, astfel că se presupune că bărbatul a intrat în mină, probabil însoţit, pentru a fura fier vechi.

Presupunem că a mai fost cu cineva. Acolo unde l-am găsit noi era în retragere şi desculţ. Probabil i-a venit rău undeva mai în spate şi cineva a încercat să-l scoată, dar apoi l-a lăsat acolo”, a afirmat şeful salvatorilor minieri profesionişti.

Potrivit lui Mununar, acţiunea de la mina Băiuţ a fost grea şi periculoasă.

A fost o misiune grea. Intri în necunoscut, nu ştii ce te aşteaptă… Apa era până la brâu în galerie, susţinerea instabilă şi exista pericol de surpări. Dar ne-a ajutat Dumnezeu. L-am scos afară, am scos şi sculele pe care le-am găsit în mină”, a adăugat Gheorghe Mununar.

Salvatorii minieri profesionişti de la Petroşani au fost solicitaţi, vineri, de conducerea Remin Baia Mare, să verifice o galerie a minei Băiuţ pentru a vedea dacă un bărbat care a plecat miercuri de acasă se află în zona în care pe vremuri se exploatau minereuri. Iniţial se presupunea că bărbatul a intrat în mină pentru a căuta flori de mină.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More