Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cadre medicale și pacienți de la Institutul Oncologic din Cluj, infectați cu noul coronavirus

0 729

15 persoane, între care o asistentă și un psiholog, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la Institutul Oncologic Cluj-Napoca.

Prefectul județului Cluj a declarat că depistarea cazurilor de infectare s-a făcut în urma unei testări a tuturor pacienților.

„La Institutul Oncologic Cluj-Napoca au fost confirmate 15 cazuri de persoane confirmate pozitiv cu coronavirus, este vorba de pacienți, dar și de o asistentă medicală și un psiholog. Depistarea unui număr atât de mare de persoane infectate a fost rezultatul unui screening, a unei testări a tuturor pacienților din spital, care erau asimtomatici, nu se încadrau în categoria suspect, dar conducerea Institutului a decis testarea tuturor. Au un aparat PCR cu care fac aceste teste. Toate aceste persoane confirmate pozitiv au fost izolate”, a spus Mircea Abrudean pentru Mediafax.

Institutul Oncologic Cluj-Napoca vrea să testeze întreg personalul medical al unității, care numără peste 1.100 de persoane. Doar 300 au fost testate până acum.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More