Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Câine salvat din apele înghețate ale Someșului, după 4 ore între ghețuri – VIDEO

0 2.574

Operațiune de salvare foarte dificilă a pompierilor dejeni, care au fost solicitați să scoată dintre ghețurile formate la suprafața Someșului Mic un câine care căzuse în apă, în localitatea clujeană Petrești.

Operațiunea de salvare a fost începută de niște localnici, care miercuri în jurul amiezii au găsit un câine prins între ghețurile de la suprafața râului. Un bărbat care se afla cu caii la malul apei a observat câinele cum se zbate să iasă din apă și văzând că nu reușește să iasă și-a chemat cumnatul în ajutor.

Cei doi bărbați au încercat timp de două ore să scoată câinele prins între sloiurile de gheață, intervenind cu propria barcă. Însă aceasta s-a spart, iar unul dintre bărbați a căzut în apă, fiind cu greu salvat de celălalt și tras la mal. După două ore de încercări fără rezultat, cei doi au decis să solicite sprijinul autorităților.

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej a intervenit la fața locului, cu o barcă pneumatică, după care au urmat alte două ore de eforturi disperate pentru salvarea vieții patrupedului.

Câinele a pierdut treptat din puteri și nu a mai avut forță să se zbată pentru viața lui, însă pompierii și localnicii nu au renunțat. Cu ajutorul unor lopeți, pompierii au spart metru cu metru gheața groasă, pentru a ajunge la animalul care abia se mai ținea la suprafață. De câteva ori, salvatorii au încercat să-i arunce o sfoară, sperând că patrupedul se va putea prinde de ea cu gura pentru a fi tras afară din apă, însă această metodă nu a dat rezultate.

Într-un final, când au reușit să se apropie suficient de câine, pompierii au aruncat sfoara în jurul gâtului animalului și astfel au reușit să-l scoată dintre ghețuri, urcându-l în barcă pentru a fi adus apoi la mal.

Aici, spre surprinderea tuturor salvatorilor, care credeau că animalul este înghețat și nu mai are niciun gram de putere în el, cățelul a fost dezlegat, i s-a făcut puțin masaj pentru a fi încălzit, după care s-a scuturat de două ori și și-a văzut de drum.

Cu câteva răni la picioare și la spate, după încercările disperate de a se desprinde dintre sloiurile de gheață, câinele și-a mai întors încă o dată privirea spre salvatorii lui, mulțumindu-le de la distanță, apoi și-a continuat drumul pe câmpurile înzăpezite de pe malul Someșului, căutând ori drumul spre casă, ori calea spre noi aventuri în sălbăticie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More