Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Câine salvat din apele înghețate, în zona Baltă din Dej – VIDEO

0 358

Pompierii dejeni dar și reprezentanți ai Asociației Anima Pro Terra au fost anunțați în această dimineață de o tânără care-și plimba cățelul în zona de agrement Baltă, din Dej, despre faptul că un câine este captiv într-un tub de canalizare, după ce căzuse în apele înghețate.

Un echipaj al Detașamentului de Pompieri Dej, dar și reprezentanții asociației dejene pentru protecția animalelor s-au prezentat imediat la locul solicitării, începând o muncă asiduă pentru salvarea câinelui.

Acesta, după ce a căzut în apele înghețate, a reușit să se refugieze într-un canal de scurgere, într-un tub de mari dimensiuni, însă la încercările celor prezenți de a-l ademeni afară câinele s-a afundat, de frică, tot mai mult în tub.

Zgribulit și în apă înghețată, câinele părea speriat de agitația din jurul lui și se considera la adăpost în tubul de canalizare întunecat, astfel că orice încercare de ademenire a lui afară, cu mâncare și vorbe calde, părea sortită eșecului.

Când salvatorii se retrăgeau pentru a face liniște, câinele venea până la marginea canalului, însă apoi se retrăgea speriat înapoi când pompierii încercau să-l prindă.

Totuși, într-un astfel de moment, câinele a scos din nou capul afară, a fost liniștit de salvatori și convinsă că aceștia nu reprezintă un pericol, iar apoi cei de la Anima Pro Terra au reușit să-i agațe lațul de gât și, cu ajutorul pompierilor, patrupedul a fost scos la suprafață.

Câinele a fost verificat pe loc dacă are microcip,însă acesta nu era înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân. Astfel, cei de la Anima Pro Terra sunt nevoiți să verifice seria microcipului și ce medic veterinar l-a fixat, pentru ca apoi să descopere și stăpânul.

Câinele a fost ridicat de cei de la protecția animalelor și dus la cabinetul veterinar, undei îi va fi verificată starea de sănătate și va fi tratat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More