Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Câinele este un copil, ce nu mai crește niciodată” – Adăpostul de câini Gherla – VIDEO

0 681

În cursul zilei de marți, cu ocazia Zilei Naționale a câinilor fără stăpân, echipa Someșeanul.ro a făcut o vizită la adăpostul de câini fără stăpân din Gherla.

Adăpostul de câini, aflat în subordinea primăriei Gherla, se luptă zilnic cu indiferența oamenilor care își părăsesc patrupedele pe străzi. Mulți însă nu știu faptul că majoritatea acestor căței abandonați sunt microcipați, astfel putând fi identificați proprietarii foarte ușor. Cei care și-au abandonat cățeii și sunt identificați pot risca amenzi uriașe.

În sprijinul adăpostului din Gherla au sărit cei de la asociația PROCANES din Germania, care lunar le trimit ajutoare ce constau în medicamente, hrană pentru câini. Lunar zeci de căței sunt adoptați în Germania, cu ajutorul acestei asociații.

O problemă majoră cu care se zbate Adăpostul de câini din Gherla este supraaglomerarea. Cele peste 150 de locuri au devenit insuficiente, dat fiind faptul că numărul câinilor comunitari crește de la o zi la alta, aceștia fiind aduși din zonele învecinate orașului sau chiar din alte județe.

Pe final aș vrea să o citez pe Roxana Dobocan, medicul veterinar al adăpostul de câini: „Câinele este un copil, ce nu crește niciodată”.

VIDEO REPORTAJ

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More