Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Câini de la adăpostul din Dej dați spre adopție în Germania FOTO/VIDEO

0 766

caini adapost adoptii Dej - Germania (8)

Nouăsprezece câini de la adăpostul din Dej au luat în acestă dimineață calea Germaniei. Aceștia au fost deja adoptați și urmează ca în câteva zile să își cunoască noii stăpâni.

După ce anul trecut au dat spre adopție, în străinătate, 30 de câini, în această dimineață, reprezentanți ai Asociației pentru Protecția Animalelor Anima Pro Terra au trimis încă 19 câini în Germania. O autoutilitară specializată pentru transportul animalelor a ajuns încă de ieri la Dej pentru a prelua animalele.

Rând pe rând, fiecare cățel a fost verificat dacă cip-ul de identificare corespunde cu datele din pașaport. Apoi, după ce și-au luat rămas-bun de la foștii îngrijitori, au fost urcați în mașină, în cuști special amenajate. Câinii vor ajunge mâine în Germania, unde își vor cunoaște noii stăpâni. Unul dintre patrupede va rămâne în grija unei familii din Luxemburg, spune Hubertus Offer, șoferul care îi transportă pe câini.

La acțiunea din această dimineață a participat și viceprimarului Aurelian Mureșan, unul dintre promotorii adopțiilor internaționale din Dej.

”Vedem cu toții rezultatele muncii voluntarilor din Asociația Anima Pro Terra cu care colaborăm foarte bine. Împreună cu oamenii profesioniști care înțeleg cauzele acestei probleme (n.r – problema câinilor maidanezi), noi sperăm să reușim în timp cât mai scurt să nu mai avem câini pe stradă. Împreună cu iubitorii de animale se pot face lucruri bune”, a declarat viceprimarul Aurelian Mureșan.

Asociația Anima Pro Terra colaborează cu fundații și iubitori de animale din străinătate pentru a găsi un cămin cald patrupedelor din adăpostul din Dej. Costurile unei adopții internaționale se ridică la suma de 200 de euro, bani care sunt folosiți pentru transport, pregătire medicală și pașaport.

”Este o zi de mare bucurie, adopțiile sunt până la urmă scopul muncii noastre și singura satisfacție a celor care se ocupă de salvarea câinilor comunitari. Orice câine are nevoie de o familie care să îl iubească și să îi acorde atenția de care are nevoie. Astăzi am făcut 19 câini și 19 familii fericite”, a spus Stanca Trâmbițaș, președintele Asociației Anima Pro Terra.

Tot aceasta explică faptul că fiecare câine este pozat, are un album propriu, iar apoi este promovat pe rețele de socializare și pe site-uri pentru adopții. Astfel, iubitorii de animale pot să îi vadă și să apoi să îi rezerve pentru adopție. Următorul pas constă în procedurile de adopție, care durează minim 2 luni de zile.

Săptămâna viitoare, alți 22 câini vor fi dați spre adopție.

http://www.youtube.com/watch?v=VTcrIKCEt-c

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More