Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Calculatorul tău vechi poate ajuta un copil”, acțiune a PNL Dej

0 46

Tinerii liberali din Dej cu sprijinul viceprimarului Aurelian Mureșan, desfășoară în aceste zile o campanie cu scop umanitar și educațional, prin colectare de echipamente IT uzate de la cetățeni și firme și donarea lor, după ce au fost recondiționate, către copiii fără posibilități.

Campania se desfășoară în perioada 20 aprilie – 27 aprilie, la corturile special amenajate din zona centrală și Piața Dealul Florilor sau la sediul PNL Dej.

Dejenii și firmele din zonă care au acasă sau la birou un calculator sau laptop pe care nu-l mai folosesc pot să le doneze, iar colaboratorii TNL Dej le vor condiționa, acestea urmând să fie donate copiilor care provin din familii sărace și care nu-și permit achiziționarea unui calculator nou.

”Noi vom recondiționa aceste calculatoare și le vom dona copiilor fără posibilități materiale, iar componentele irecuperabile vor fi ridicate de către o firmă specializată în reciclarea DEE-urilor. În cadrul campaniei se colectează de la companii și instituții responsabile din zona Dejului calculatoare, monitoare sau alte echipamente IT care pot fi recondiționate”, spun organizatorii acestei acțiuni.

Avantajele acestei campanii:

– Recondiționarea calculatoarelor și a imprimantelor contribuie la reducerea risipei și a decalajului digital în România, aceste echipamente recondiționate fiind donate copiilor fără posibilități financiare.

– Vă eliberați spațiul de depozitare ocupat de echipamente neutilizate.

– Protejați mediul înconjurător și încurajați activitatea de recilcare.

TNL Dej vrea ca prin această campanie să faciliteze accesul la informație pentru copii și să tragă un semnal de alarmă cu privire la protejarea mediului înconjurător, în cazul în care aceste echipamente sunt aruncate la gunoi.

”În calitate de președinte al PNL Dej, dar și ca viceprimar al Municipiului Dej, apreciez implicarea și dăruirea cu care tinerii mei colegi se implică în acțiunile de modernizare și dezvoltare a orașului. Acest lucru ne arată că tinerii doresc să se implice în viața publică și că le pasă de ce se întâmplă cu orașul și cu semenii de lângă ei. Sunt lângă această acțiune și sper ca toți dejenii care au acasă un calculator pe care nu-l mai folosesc să-l doneze pentru copiii care nu au posibilități financiare necesare. În felul acesta putem începe să construim Dejul de mâine, un oraș mai curat cu copii fericiți și educați”, a declarat viceprimarul Aurelian Mureșan.

campanie calculatoare pnl dej-2

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More