Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Călin Zanc va fi condus pe ultimul drum sâmbătă

0 780

Zanc-Calin

Sute de prieteni, cunoscuți și foști colegi deplâng în aceste zile dispariția dintre noi a celui care a fost Călin Zanc, fostul fotbalist dejean care a jucat la mai multe echipe din Liga 1 și a antrenat pe Poli AEK Timișoara. 

Decedat în urma unui accident rutier petrecut pe raza localității Jichișu de Jos, Călin Zanc a lăsat în urma lui o soție îndurerată, un copilaș de 6 ani și multă durere în sufletele celor care l-au cunoscut și apreciat.

Sute de mesaje de condoleanțe au curs pe rețelele de socializare și în presa sportivă în ultimele zile, de la anunțul veștii că dejeanul s-a stins. Oameni îndurerați, afectați profund de dispariția prematură a lui Călin Zanc, au transmis mesajele lor de solidaritate și simpatie pentru familia acestuia, greu încercată în această săptămână.

”Călinuț” așa cum îl alintau colegii și cei apropiați, va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, de la casa sa de pe Valea Codorului, ceremonia de înmormântare fiind programată să înceapă la ora 12:00.

CITIȚI ȘI: IMAGINI ȘOCANTE – Fotbalistul dejean Călin Zanc a decedat într-un accident rutier. Un oraș întreg este în stare de șoc

Mai mulți oameni de fotbal au anunțat că vor să fie alături de familia îndurerată în clipele grele când îl vor conduce pe Călinuț pe ultimul drum. Alți fotbaliști sau foști antrenori și-au exprimat adânca durere la auzul veștii că fostul lor coleg sau elev a trecut la cele veșnice. Redăm mai jos doar câteva din gândurile oamenilor de fotbal exprimate în ultimele zile în presa sportivă.

Anton Doboș într-un mesaj postat pe Facebook

Mi-am promis să nu mă mai afecteze nimic din ce nu este important în viața asta, sa fiu recunoscător pentru șansa care mi s-a oferit a doua oară, acum 6 ani, să încerc să mă bucur de orice clipă ce mi-a mai rămas, de viața cu bune si rele, iar în filmul personal al vieții mele să încerc să am un rol clar distribuit.

Însa viața îmi demonstrează că nu te poți ține de promisiuni, chiar ție însuși făcute, că nu ești stăpânul absolut nici pe propria-ți viață și e cazul să nu mă mai păcălesc că nu voi mai trăi dezamăgiri, lovituri sub centură, tragedii.
Astăzi s-a stins din viață prietenul meu cel mai drag, Călinuț Zanc, un om care trăia cu zâmbetul pe buze, care m-a iubit necondiționat și a fost lângă mine dintotdeauna, un om de care m-am legat sufletește botezându-i copilul perfect, un om pe care nu o să accept niciodată că l-am pierdut.

Vei fi mereu în sufletul meu, Călin, și singura consolare este că Ianis este aici să continue ce ai început tu!

În decurs de 3 zile am pierdut 2 oameni dragi mie. Pe prietenul fiului meu Boghi, care s-a stins la doar 23 de ani. Am simțit o durere acută care s-a mai diminuat cu speranța că poate va supraviețui, chiar și cu sechele, însă, brusc, ieri la ora 2 noapte, vestea că s-a dus la ceruri a frânt inimile părinților, prietenilor și rudelor.

Acum și Călinuț al meu…………! E nedrept, e revoltător, e inuman, e atât de greu ca un om să suporte atâta durere, încât simt că nu mai am aer.

Îmi e din ce în ce mai clar că nu mai e loc pentru nici o negociere, e putere absolută, ceva mai presus de noi, și coincide perfect cu momentul în care îți dai seama cât ești de mic, neputincios, și în care îți conștientizezi fragilitatea.

Dumnezeu să vă odihnească în pace, veți rămâne în inimile noastre veșnic!

Dumitru (Țiți) Dumitriu într-o declarație pentru SportNews.ro

”Am primit vestea de la Didi Prodan. M-a şocat total, pur şi simplu nu-mi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Moartea lui Călin Zanc reprezintă o pierdere incomensurabilă pentru fotbalul românesc. Este o situaţie greu de acceptat. Alţii îşi încep viaţa cu adevărat la 43 de ani, iar el a murit. A fost un băiat extrem de vesel. Un om comunicativ, liniştit, care nu avea nicio treabă cu bârfele sau cu lucruri de genul ăsta. Un om de nota 10, care îşi făcea treaba pe teren ireproşabil”

Romulus Buia, fost coleg în Liga 1, pentru Prosport

„Nici nu îmi vine să cred că e reală ştirea asta! Călinuţ a fost unul dintre foarte puţinii prieteni pe care îi puteai avea în lumea asta! Un băiat de nota 1000. Am fost atâţia ani colegi de cameră la echipele pe la care am trecut, Sportul, Rocar, AEK Timişoara.”

Adrian Falub, fost coleg și unul dintre cei mai buni prieteni

„Sunt şocat. Când moare un prieten atât de repede ce mai poţi spune? Am crescut împreună. Îl ştiam cel mai bine. Era un om şi un jucător cu suflet mare. Îi plăcea viaţa şi fotbalul. Îmi pare nespus de rău.”

Daniel Prodan, jucător emblematic la Steaua, prieten cu Călin

”Tremur tot! Am înțepenit când am aflat că a murit! Nu-mi vine să cred! Nu se poate așa ceva. Nu e adevărat. Zanc era cel mai bun băiat, un om extraordinar, de pus în ramă. Ce povești am trăit împreună cu el… Câte amintiri…”

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a hotărât ca la meciurile ce se vor disputa în etapa a 7-a a Campionatului Național Liga 1, să se țină un moment de reculegere.

Acesta se va ține înaintea începerii fiecărei partide, în memoria celui care a fost Călin Zanc, unul dintre fotbaliștii exponențiali ai ultimelor două decenii.

În cariera de fotbalist, Călin Zanc a jucat la juniori la CSM Dej și Viitorul Târgu Mureș. A intrat apoi în fotbalul mare: Universitatea Cluj (1989-1994), Corvinul Hunedoara (1994-1995), Unirea Dej (1994-1995), Universitatea Cluj (1995-1996), Sportul Studențesc (1995-1998), Universitatea Cluj (1998-1999), Vega Deva (1998-1999), Cetate Deva (1999-2000), AS Rocar București (2000-2001), AEK București (2001-2002) și Poli AEK Timișoara (2002-2003).

Fotbalistul dejean a adunat 207 meciuri și 9 goluri marcate în Liga 1 și 62 de meciuri și 4 goluri marcate în Liga 2, având și două meciuri jucate pe plan european în Cupa UEFA Intertoto.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More