Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Călugărul travestit care a furat banii de la Mănăstirea Bobota este de negăsit

0 71

parintele andrei-cecille del sol homosexual travestit

Sorin Matei Filip, cunoscut sub numele de Părintele Andrei, este de negăsit de la finalul lunii aprilie, când a dispărut cu banii de pictură ai Mănăstirii Bobota din Sălaj.

Sorin Matei Filip este cercetat în lipsă pentru delapidare, cazul fiind trimis de polițiști la Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei.

Deocamdată, Părintele Andrei nu este dat în urmărire. Abia după ce va exista o decizie definitivă de condamnare la închisoare poate fi demarată procedura de dare în urmărire internațională.

Sorin Matei Filip a ajuns în 2011 la Mănăstirea Bobota din Sălaj, după ce a fost descoperit inițial la Mănăstirea Nicula din Cluj ca fiind fostul homosexual travestit cu numele de scenă Cecille del Sol. Călugărului i-a fost recomandat să se mute de la Nicula și a ajuns la Bobota.

Aici, după un an de zile în care a câștigat încrederea tuturor, Părintele Andrei a furat suma de 20.000 de lei, 1.200 de euro și un aparat foto și s-a făcut nevăzut.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, preotul Gabriel Gârdan, spune că gestul călugărului i-a susprins pe toţi cei care l-au cunoscut. „N-a existat niciun fel de indicii care să ridice suspiciuni asupra lui. El era la mănăstirea Bobota de aproximativ un an – un an şi jumătate. În toată această perioadă, n-au fost probleme cu el. Tocmai pentru că a dat dovadă de cuminţenie a fost făcut rasofor în 30 noiembrie 2012 şi tot de aceea a fost numit, din decembrie, casierul mănăstirii”, explică părintele Gârdan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More