Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Călugărul travestit care a furat banii unei mănăstiri din Sălaj, condamnat în lipsă

0 90

Sorin Filip Matei

În urmă cu mai bine de un an de zile a dispărut cu banii Mănăstirii Bobota din județul Sălaj. Acum, Sorin Filip Matei, călugărul travaestit Cecille del Sol, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Șimleu Silvaniei.

Sorin Filip Matei a dispărut în luna mai a anului trecut de la Mănăstirea Bobota din județul Sălaj, cu tot cu banii mănăstirii, suma de 20.000 de lei, 1.200 de euro și un aparat foto.

”El era la mănăstirea Bobota de aproximativ un an – un an şi jumătate. În toată această perioadă, n-au fost probleme cu el. Tocmai pentru că a dat dovadă de cuminţenie a fost făcut rasofor în 30 noiembrie 2012 şi tot de aceea a fost numit, din decembrie, casierul mănăstirii”, spunea la acea vreme preotul Gabriel Gârdan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului.

În realitate, părintele Andrei se cumințise după ce a fost alungat în urmă cu doi ani de la Mănăstirea Nicula din județul Cluj. Aici a fost descoperit ca fiind de fapt un homosexual travestit sub numele Cecille del Sol. Părintele Andrei urma să fie făcut călugăr la Nicula, însă după ce jurnaliștii de la Adevărul au dezvăluit trecutul acestuia și înclinațiile sale sexuale, acesta a fost alungat și a ajuns la Bobota, în Sălaj.

Aici, a fost făcut rasofor de către episcopul Petroniu, devenind casier al mănăstirii Bobota.

La un an de zile de la comiterea faptei, Sorin Filip Matei a fost condamnat în lipsă pentru delapidare. Până acum, polițiștii nu l-au depistat și nici nu au emis mandat de arestare pe numele lui, în lipsa unei sentințe a instanței de judecată.

Dacă va fi prins până la urmă, fostul părinte Andrei își va petrece următorii doi ani în închisoare și va trebui să plătească 19.330 de lei, 1.200 de euro și contravaloarea aparatului foto furat, cu titlu de despăgubiri, față de Mănăstirea Bobota.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More