Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Camere de filmat pentru politistii din Romania

0 700

Politia Locala Romana si masinile de politie vor fi dotate incepand de luna viitoare cu camere de filmat. Inregistrarile video pot fi folosite ca probe in justitie, dar nu pot fi facute publice.

Pana aici ne-a fost! Daca pana acum mai comiteam mici ilegalitati vazand ca nu suntem supravegheati de vreun politist, de acum nu mai putem fi siguri de nimic. Cati dintre noi parcheaza aiurea, sau trec strada neregulamentar, atata timp cat nu e niciun politist pe strada?

Vedem de multe ori o masina de politie, fara niciun politist inauntru si ne gandim ca nu ne vede nimeni daca nu trecem strada pe trecerea de pietoni.

De luna viitoare, insa, alti ochi ne vor privi. Ochi electronici care nu doar ca ne vad, dar ne si inregistreaza. Politia locala va fi dotata cu camere de filmat care vor fi montate atat pe masinile de politie, cat si pe uniformele politistilor. In acest fel nicio ilegalitate nu va scapa neobservata.

La Bucuresti s-au cumparat deja 20 de camere de filmat pentru masinile de politie si 10 camere pentru politisti. Pe fiecare masina de politie vor exista doua camere, una care va filma de pe bord spre interior si alta care va filma in exterior.

De acum si certurile si contrazicerile cu politistii trebuie sa inceteze, dar si ofertele de mita. Asta pentru ca pe uniforma omului legii va exista o alta camera de filmat, care inregistreaza discutiile dintre politist si participantul la trafic. Ofiterii au obligatia de a informa cetatenii ca sunt filmati si inregistrati si ca filmarea poate fi folosita ca si proba intr-un eventual proces.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More