Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Camera Deputaţilor a dezbătut marţi legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal

0 137

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va dezbate marţi proiectul de lege pentru modificarea legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, potrivit Agerpres.

Proiectul a fost adoptat deja de Senat pe 7 septembrie. Potrivit actului normativ, accesul la datele personale se poate face numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului.

‘La solicitarea instanţelor de judecată sau la solicitarea organelor de urmărire penală ori a organelor de stat cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, cu autorizarea prealabilă a judecătorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice pun la dispoziţia acestora, de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului şi datele de localizare, în conformitate cu prevederile referitoare la protecţia datelor cu caracter personal’, se arată în proiect.

Propunerea legislativă a întrunit susţinerea tuturor liderilor partidelor politice parlamentare, la Cotroceni, în luna mai.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More