Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Căminele studenţești din Baia Mare, sfinţite de preoţi

0 275

Aflați în perioada sesiunii, studenții cazați în căminele din Baia Mare au înlocuit chefurile și muzica de club cu cântece bisericești și ritualul sfințirii.

Aflaţi în perioada examenelor, tinerii au chemat preoţii să le stropească cu apă sfinţită camerele. Şi să îi întărească prin rugăciune. Sunt convinşi că în acest fel vor trece mai uşor de sesiune.

Pentru a alunga duhul rău al delăsării de carte, în plină sesiune, studenţii din Baia Mare au apelat la ajutor bisericesc. Preoţii au fost chemaţi în cămine pentru a sfinţi camerele şi a-i întări pe tineri.

”Au fost invitaţi părinţii de la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare împreună cu părinţii diaconi coordonatori ai activităţilor de tineret să venim aici şi să aducem binecuvântarea lui Dumnezeu peste studenţi şi în camerele în care îşi desfăşoară activitatea şi în care învaţă”, a declarat Vlad Verdeş, arhidiacon.

Sfinţirea, pregătită din timp

Studenţii s-au asigurat că totul va fi bine pregătit pentru vizita preoţilor. Pe hol a fost scoasă o masă pe care au aşezat o icoană, lumânări, şi un vas de apă pentru sfinţit.

Părintele intră în camerele celor care doresc să li se sfinţească şi, bineînţeles, totul este voluntar.

Îl rugăm pe Dumnezeu să vă binecuvânteze anul universitar, să aveţi rezultate bune, să aveţi parte de sănătate şi, evident, să aveţi bucurie din ceea ce faceţi dumneavoastră.

Sfinţirea camerelor de cămin din Baia Mare a devenit o tradiţie. Este al şaselea an consecutiv în care preoţii vin aici. Evenimentul este organizat de o organizaţie a studenţilor creştini din oraş.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More