Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Căminul cultural din Sălișca va fi reabilitat

0 105

La sediul Consiliului Județean Cluj s-a semnat autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de modernizare a căminului cultural din satul Sălișca, comuna Cîțcău.

Necesitatea realizării acestei investiții este determinată de starea precară a imobilului edificat acum aproape 50 de ani, gradul ridicat de uzură fizică și morală impunând o modernizare cât mai riguroasă.

În acest moment, edificiul de interes public din satul Sălișca prezintă numeroase degradări și neconcordanțe calitative, în privința mai multor elemente de construcție, respectiv șarpanta și învelitoarea degradate, pardoseala, trotuarele și scările de acces degradate, tâmplăria interioară și exterioară din lemn foarte uzată, tencuielile și zugrăvelile exfoliate, igrasie, instalații sanitare și electrice deteriorate, existența unei singure sobe pe lemn pentru întreaga suprafață a clădirii formate din șase încăperi în suprafață de 340 mp, etc.

În acest context, modernizarea, re-funcționalizarea și reabilitarea clădirii căminului cultural se vor realiza prin intermediul mai multor lucrări de intervenții care constau în desființarea și refacerea șarpantei din lemn și a învelitorii, recompartimentări interioare, lucrări de consolidare și finisaje, desființarea și refacerea scării de acces la etaj, revizuirea și modificarea instalațiilor electrice, sanitare, de încălzire și canalizare, realizarea unui sistem de încălzire centralizat, refacerea acceselor în clădire și realizarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități, realizarea împrejmuirii și a aleilor de circulație, construirea unui bazin vidanjabil, etc.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de reabilitare este de 718.709,24 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More