Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Camionul de Crăciun” ajunge la peste 25.000 de copii din Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş și Sălaj

0 582

”Camionul de Crăciun” împlineşte în acest an 15 ani de când aduce daruri copiilor din România. Ca în fiecare an, convoiul cu daruri se oprește în mai multe sate de pe raza județelor Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Sălaj.

Începând de ieri, ”Camionul de Crăciun” a început distribuirea cadourilor pentru copiii din comunele județului Cluj, joi la amiază oprindu-se la Nireș (vezi foto), pentru ca mai apoi să poposească la Bunești.

“Asociaţia Tăşuleasa Social a crescut mare cu această acţiune, iar acum la a 15-a ediţie va fi cel mai mare Camion pe care l-am organizat vreodată, 25.191 de copii pe care îi vom vizita, adică 21 de TIR-uri. Am început prin a dărui cadouri unor copii nevoiaşi în primii ani, apoi încetul cu încetul s-a transformat într-o acţiune de educaţie, prin care mii de copii au învăţat să primească, să dea mai departe şi mai ales să facă ceva pentru comunitatea şi locul în care trăiesc prin proiecte gândite de ei. Anul acesta, camioanele vor merge în zilele de 28 şi 29 decembrie în cinci judeţe, unde pe lângă voluntarii Tăşuleasa Social, numeroşi educatori, învăţători, profesori, jandarmi, pompieri şi poliţişti vor fi voluntari ai Camionului de Crăciun într-un excelent model de colaborare. Unul din camioane va merge în ianuarie şi în Republica Moldova la Glodeni, raion înfrăţit cu judeţul Bistriţa-Năsăud”, a spus preşedintele Tăşuleasa Social, Alin Ulman Uşeriu.

“Camionul de Crăciun” este una dintre cele mai de durată acțiuni desfășurate de Tășuleasa Social.

“Proiectul nostru social de suflet este ‘Camionul de Crăciun’. (…) În cei 15 ani de când desfășurăm această acțiune, am distribuit peste 100.000 de pachete către zeci de copii din zone defavorizate, înscriși într-o formă de învățământ”, se menționează pe site-ul asociației.

Cadourile extrem de consistente sunt pregătite de copii din Germania pentru cei din România. Fiecare pachet conţine daruri pentru întreaga familie şi sunt adunate până în Ajunul Crăciunului de „Die Johanniter Unfall Hilfe” (Ordinul Cavalerilor Ioaniţi).

În ziua de Crăciun, după masa de prânz, voluntarii germani pornesc la drum, pentru a duce cadourile micuţilor. Anul acesta în România au ajuns peste 60 de voluntari germani care şi-au sacrificat vacanţa de Crăciun pentru a veni cu TIR-urile încărcate de cadouri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More