Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Camionul lui Moș Crăciun aduce cadouri din Germania pentru copiii din 23 de sate clujene

0 374

O organizație a copiilor voluntari din Germania desfășoară în aceste zile un proiect deosebit pentru ajutorarea copiilor, școlarilor și preșcolarilor, din zonele defavorizate, provenind din familii sărace.

Operaţiunea “Camionul de Crăciun” este realizată de 12 ani de Organizaţia Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania. Camionul lui Moș Crăciun va fi, de fapt, un convoi de camioane, care vor călători începând cu 26 decembrie spre localități din Albania, Bosnia și Herțegovina, dar și în România, în zona Harghitei și în județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Proiectul nu este la prima desfășurare în regiunea de nord a României. Anul trecut, 17 camioane încărcate cu peste 20.000 de pachete au ajuns la destinațiile finale din Cluj și Bistrița Năsăud, cadourile fiind împărțite în punctele de distribuție organizate în școli și grădinițe, la operațiune participând aproximativ 1.500 de voluntari.

În acest an, doar în județul Cluj, convoiul cu pachete pentru copii va ajunge în 28 decembrie, în 23 de sate, de cadouri burmând să beneficieze aproximativ 5.000 de copii și familiile lor.

Ce vor conține pachetele

Potrivit organizatorilor acestei acțiuni, fiecare pachet va conține un cadou pentru copii, zahăr, făină, orez, ulei, paste făinoase, biscuiți, ciocolată, cacao, produse de îngrijire personală (gel de duș, cremă de mâini, periuțe și pastă de dinți).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More