Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Camionul lui Moș Crăciun a trecut azi prin Dej și ajunge la Bistrița

0 285

Peste 18.000 de cadouri pregătite de familii din Germania vor ajunge la copii din județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Maramureș și Cluj, în cadrul unei acțiuni caritabile – „Camionul de Crăciun” -, organizate de Asociația Tășuleasa Social.

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a Tășuleasa Social, 13 camioane pline cu aceste cadouri au plecat din orașul Landshut, Germania, pentru a aduce darurile copiilor din cele cinci județe din România.

” ‘Camionul de Crăciun 2016’ se apropie! (…) Rolul nostru — al voluntarilor Tășuleasa Social și al celorlalte instituții, prin cadre didactice, pompieri, jandarmi, polițiști, Instituția Prefectului din fiecare județ implicat — este de a ajunge în (…) 28 și 29 decembrie la toți copiii care așteaptă Camioanele cu daruri”, se arată în anunțul Tășuleasa Social.

Conform sursei citate, camioanele vor merge în 61 de comune, în peste 170 de localități din cele 5 județe. Scopul final al acțiunii este acela ca, pe 1 aprilie 2017, de „Ziua bună — Ziua Voluntarilor Mici”, copiii care au primit daruri să planteze împreună cu reprezentanții Tășuleasa Social câte unul sau câte doi arbori pentru fiecare cadou primit.

„Localitățile alese nu sunt cele mai înstărite, au suprafețe împădurite foarte mici și puține activități prin care să fie promovat voluntariatul. Ne-am bucura ca aceste cadouri să ajungă în casele copiilor pe care i-am ales și acestea să aducă o bucurie, încurajând, de fiecare dată, ca acolo unde nu este necesar darul, acesta să fie dat mai departe cuiva care are nevoie de el”, mai arată sursa citată.

„Camionul de Crăciun” este una dintre cele mai de durată acțiuni desfășurate de Tășuleasa Social.

„Proiectul nostru social de suflet este ‘Camionul de Crăciun’. (…) În cei 15 ani de când desfășurăm această acțiune, am distribuit peste 100.000 de pachete către zeci de copii din zone defavorizate, înscriși într-o formă de învățământ”, se menționează pe site-ul asociației.

Marți seara, convoiul de camioane venite din Germania a trecut și pe la Dej, în drum spre Bistrița-Năsăud, unde, începând de mâine vor fi distribuite pachetele către copiii nevoiași.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More