Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campania „Dar din dor”, mâine la Dej

1 52

DARdinDOR

Sâmbătă, 27 iulie 2013, va fi în toată România sărbătoarea gesturilor anonime de blândețe („random acts of kindness”), inspirate de amintirea unei persoane dragi.

“Această zi se dorește a fi o formă de terapie pentru cei care duc dor greu și totuși găsesc puterea să transforme dorul în dar și să îi dea un nou sens. Dar este și o reamintire că noi toți suntem prea grăbiți, prea triști, prea speriați și am uitat să privim în ochi pe vecin, pe poștaș, pe coleg sau pe străinul din stația de autobuz. Pentru o zi, ne dorim să uităm de tot de este rău, să fim recunoscători și generoși. Ca și când pe 27 iulie e ziua de naștere a tuturor”, spune Mihaela Vlad, organizator din partea Asociației “Există viață după doliu”.

Scopul este ca în ziua de 27 iulie cât mai mulți români să își ia inima în dinți și să facă un dar cuiva, la întâmplare, poate chiar anonim (pe furiș): un CD cu muzică, un zmeu sau balon, un evantai sau poate un bilet la un spectacol. Unii se vor mira, alții vor fi reticenți, dar cei mai mulți oameni vor zâmbi și vor primi darul cu drag. Primitorii vor ști că gestul este necondiționat, pentru că vor găsi lângă dar și un cartonaș special, cu numele persoanei care nu mai este printre noi însă a inspirat acest gest aleator de blândețe.

Campania “Dar din dor” nu oferă premii sau recompense, ci o sărbătoare a comunității, la fel de necesară pentru suflet ca aerul și apa curate pentru trup. Toți participanții sunt încurajați să trimită asociației fotografii sau înregistrări video, ca mărturii că binele există și e chiar printre noi.

Pe site-ul asociației găsim idei de daruri, cartonașe pentru tipărire, lista partenerilor care oferă cartonașe gratuit la sediul lor în perioada 22-27 iulie. Evenimentul este parte din “International Kindness Project Day” (MISS Foundation), care se derulează cu succes în SUA din 1996.

La Dej, manifestarea va avea loc MÂINE la ora 17 în fața Centrului Cultural Arta. Detalii pot fi obținute la numărul de telefon: 0742/270978 (Anca Pașca Pop).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More