Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campania “Dinţişori sănătoşi” desfăşurată la Cluj-Napoca şi Zalău

0 40

Trei studente din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice Administrative şi ale Comunicării din Cluj-Napoca au iniţiat şi demarat campania “Dinţişori sănătoşi”. Acţiunea s-a desfăşurat în două grădiniţe din Cluj-Napoca şi Zalău.

Cei mici s-au dovedit a fi receptivi pe durata întreagă a programului, aceştia fiind captivaţi de filmuleţele de igiena orală prezentate sau de plansele de colorat cu imaginea unui zâmbet sănătos.

În final, ca încurajare a unei igiene orale consecvente, copiii au colorat dinţii cu galben, ca mai apoi, în fiecare dimineaţa când merg la grădiniţă, cei care s-au spălat pe dinţişori să lipească autocololant alb peste dintele murdar.


„Educaţia în ceea ce priveşte igiena orală ar trebui începută încă din copilărie”, sunt de părere studentele Claudia, Sophie şi Madalina. „Cei mici ar trebui să ştie care este importanţa unui zâmbet sănătos, iar campania „Dinţişori sănătoşi” vine în sprijinul lor.”, conchid organizatoarele campaniei.

cluj gradi 3

Acţiunea derulată în grădiniţe a promovat cei trei pași esențiali pentru un zâmbet sănătos: periajul dinților de 3 ori pe zi, timp de câte trei minute, mersul la dentist în mod regulat – cel puțin o dată pe an și o dietă sănătoasă, care să includă multe fructe și legume.

 

601161_10200154034993575_594111897_n

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More