Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campania „Fără penali în funcții publice” și senatorul USR Mihai Goțiu la Dej – FOTO

1 1.240

Senatorul USR Mihai Goțiu a fost azi prezent, alături de membrii filialei USR Dej, în cadrul lansării campaniei de strângere de semnături „Fără penali în funcții publice”.

Azi, 8 iulie, senatorul USR Mihai Goțiu a fost prezent la Dej, alăturându-se celor care au lansat pe plan local campania „Fără penali în funcții publice”. În cadrul evenimentului au participat și membrii filialei USR Dej, în frunte cu președintele acestora, Vasile Roman.

Scopul campaniei este acela de a modifica Constituția României prin introducerea unui articol nou la aliniatul 37 care să prevadă că cei care sunt condamnați definitiv cu privare de libertate pentru fapte săvârșite cu intenție sa nu mai poată candida în funcții publice. Pentru realizarea acestui deziderat este nevoie de 500.000 de semnături, iar până acum s-au strâns 239.575 de semnături la nivel național.

Vasile Roman, președintele filialei USR Dej a declarat că această campanie are drept țel schimbarea actuală a României și schimbarea clasei politice românești, unde este nevoie de oameni „onești, cinstiți și competenți”.

„Mă adresez în primul rând celor care au semnat și care vor să semneze această inițiativă și le spun că acesta este primul pas pe calea schimbării modului în care este condusă azi România, este primul pas în schimbarea clasei politice actuale, pentru că noi toți vrem să fim conduși de către oameni onești, cinstiți și competenți” a afirmat Vasile Roman.

De asemenea, acesta a atras atenția celor dezinteresați de această campanie și celor care nu vor să semneze, oameni care vor deveni, prin neimplicarea lor, răspunzători de viitorul României dacă în funcții de conducere vor rămâne persoane certate cu legea.

„Vreau să știe că dânșii, prin gestul lor, prin neimplicarea lor, vor fi răspunzători de ceea ce se va întâmpla în România atâta timp cât suntem conduși de niște oameni care au probleme cu legea” a continuat Vasile Roman.

Cortul campaniei „Fără penali în funcții publice” este amplasat în Parcul Mic al municipiului Dej, iar cei care doresc să semneze pentru schimbare o pot face de luni până sâmbătă, între orele 10:00-12:00 și 17:00-19:00, timp de două săptămâni. După această perioadă de timp, cortul se va muta în cartierul Dealul Florilor, lângă blocul V01, pentru alte două săptâmâni.

La final, președintele filialei USR Dej a ținut să-i mulțumească și primarului municipiului, Morar Costan. „Vreau să-i mulțumesc și domnului primar Morar Costan, care, cu amabilitate, ne-a închiriat aceste două locații pentru a ne putea desfășura activitatea.”

Prezent în cadrul lansării campaniei de strângere de semnături a fost și senatorul USR Mihai Goțiu. Acesta a aplaudat faptul că la Dej, încă de dinaintea lansării oficiale a campaniei, s-au strâns peste 400 de semnături.

„E un semnal care îmi dă speranța că oamenii înțeleg că lucrurile nu se pot schimba în țara asta fără să pună și ei umărul, deocamdată cu o semnătură, să sperăm că, în curând, și cu un vot” a declarat senatorul USR, Mihai Goțiu.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Claudiu spune

    hahah, ce panarame!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More