Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campania pentru paramedicul dejean Florin Benea continuă. Până acum s-au adunat aproape 100.000 de euro – FOTO/VIDEO

0 369

conferinta de presa ISU Cluj-campanie Florin Benea

Momente încărcate de emoție și lacrimi au avut loc azi la sediu Inspectoratului pentru situații de Urgență al județului Cluj, unde a fost organizată o conferință de presă cu ocazia unui bilanț al campaniei de ajutorare a paramedicului SMURD Florin Benea.

Soția paramedicului, Ramona Benea, asistentă medicală la Dej, nu și-a putut stăpâni lacrimile și trăirile sufleteși în fața camerelor de filmat și ale colegilor lui Florin, cei care au pus umărul la desfășurarea campaniei umanitare.

”Mulțumim oamenilor care ne-au ajutat pentru această campanie. Nu ne-am așteptat la suma care s-a adunat până în prezent, mai avem de adunat o sumă mică de bani, s-au adunat în jur de de 92.000 de euro. Este foarte greu, chiar dacă a trecut atâta timp. Chiar și din partea unor firme s-au adunat în jur de 20.000 de euro și, cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să adunăm și cealaltă sumă de bani pentru ca să putem să facem acest transplant. Și noi familia, am avut un apartament pe care l-am vândut ca să putem să-l ajutăm”, a mărturisit Ramona Benea, cu lacrimi în ochi.

Aceasta a mai spus că Florin este mai bine acum și că așteaptă cu nerăbdare ca acesta să se întoarcă sănătos acasă și ”să fie totul ca la început”.

”Este impresionant felul în care s-au mobilizat toți colegii lui Florin, atât cei de la ISU cât și cei de la SMURD. S-a dovedit încă o dată în plus că în situații critice și în situații excepționale putem face echipe redutabile. Nici eu nu mă așteptam să se adune această sumă, dar din fericire iată că s-a adunat. Vreau să mulțumesc tuturor acelora care au transferat încrederea de care se bucură SMURD ca și capital de încredere pentru colegul nostru”, a spus medicul Cristian Ursu.

Colegele lui Florin de la SMURD au făcut un scurt rezumat al evenimentelor organizate până acum, de la concertele caritabile de la Dej și Gherla, la meciul de fotbal demonstrativ de la Dej, organizarea unui târg de vânzare de mărțișoare, dar și alte concerte care vor fi organizate în aceste zile la Cluj-Napoca. Menționăm aici concertul Iris Semnal M, Pact și Coco, ce va avea loc în 9 martie la Casa de Cultură a Studenților Cluj, unde intrarea se face pe bază de donație minimă de 25 de lei.

Despre starea de sănătate a lui Florin a vorbit și  una dintre colegele lui de la SMURD: ”Boala este în remisie, astăzi boala nu mai acționează. Am ajuns cumva la un nivel zero al bolii și de aici se face tratament ca să nu mai reapară. În timpul acesta se caută donatori, se fac testări și sperăm să ajungem la transplant, cât de repede, în funcție de cum se va găsi donatorul”.

”El este pregătit acum pentru operație. Urmează să ne hotărâm asupra clinicii unde vom merge pentru operație și să vedem partea de finanțare care ne mai trebuie pentru operația respectivă. Avem promisiuni foarte clare din partea domnului ministru Arafat de a ne ajuta cu completarea sumei de bani”, a completat Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.

Încurajat în permanență de familie, prieteni și colegii de serviciu, Florin a trecut până acum prin mai multe ședințe de chimioterapie, ultima fiind și cea mai agresivă, motiv pentru care a ratat ziua de naștere a copilașului lui, care a fost la 1 martie. Ramona Benea speră însă ca operația să reușească și atunci când Florin va fi bine să serbeze împreună cu toată familia și prietenii ziua de naștere a micuțului.

Familia lui Florin mulțumește încă o dată tuturor celor care au contribuit la această campanie și speră că în continuare oamenii vor fi alături de cauza paramedicului SMURD. Mama lui Florin și-a vândut apartamentul pentru a-și ajuta copilul, pentru suma de 70.000 de lei, iar în continuare familia acestuia face apel la toți oamenii de bine să contribuie la această campanie umanitară.

Ramona Benea a anunțat azi că a decis împreună cu Florin că dacă nu vor avea nevoie de toți banii strânși în urma acestei campanii, o să ajute la rândul lor, cu banii rămași, alți copii sau alți oameni care au nevoie de ajutor.

Deocamdată, Florin este pregătit pentru operație, una care ar putea avea loc în Italia, la Milano sau Bergamo, unde cheltuielile sunt cuprinse între 130.000 și 150.000 de euro. Colegii lui Florin au fost în discuții și cu clinici din Israel sau Germania, aici suma de bani necesară pentru operație și tratament ajungând până la 500.000 de euro.

Cei care doresc, pot face donaţii în contul deschis la Banca Transilvania – sucursala Dej, titular cont Ramona Benea
SWIFT: BTRLRO22
Euro – RO 36 BTRL EUR CRT 0152 660 201
Ron – RO 86 BTRL RON CRT 0152 660 201
USD – RO 40 BTRL USD CRT 0152 660 201

Donaţii persoane juridice/ societăţi comerciale. Fundaţia pentru SMURD – organizaţie non-guvernamentală
Cod unic de inregistrare (CUI): 20177660
CONT IBAN LEI: RO 09 RNCB 0188 0848 0804 0012, deschis la BCR Târgu-Mureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More