Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campania preventivă ”Copilărie fără delincvență” a ajuns la final – FOTO

0 89

??????????

Un eveniment ce a avut loc vineri la Şcoala Generală nr. 1 din Bistriţa a marcat finalul campaniei preventive naţionale „Copilărie fără delincvenţă”.

Cu acest prilej un grup de elevi din ciclul gimnazial a prezentat publicului format din elevi şi cadre didactice ale şcolii o scenetă cu mesaj antiviolenţă. Efortul micilor actori a fost răsplătit cu premii- materiale de promovare a campaniei (mape, şepcuţe, ghiozdane, insigne, obiecte de birotică). Au fost premiaţi, totodată, elevii, membri ai Consiliului de Prevenire a Delincvenţei, micii voluntari ai poliţiştilor, care au rolul de a potenţa mesajele preventive ale campaniei atât pe durata acesteia, cât şi în perioada următoare.

La eveniment a participat şi conducerea şcolii, dar şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai DGASPC-Bistriţa Năsăud, precum şi poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud. Astfel, au fost trecute în revistă activităţile desfăşurate în campanie- informări şi instruiri la clasele V-VII pe tema delincvenţei juvenile, proiectul „Crimebox”, vizite tematice, expoziţii pe teme preventive.

Campania a avut drept scop creşterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, consideraţi vulnerabili din punct de vedere infracţional, prin activităţi de informare şi conştientizare a publicului ţintă cu privire la prevederile legale şi modalităţile concrete de prevenire a delincvenţei juvenile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More