Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Campania ”Salvați muntele” s-a încheiat. Cercetașii dejeni s-au întors acasă FOTO/VIDEO

0 116

cercetasi expeditie Salvati Muntele (1)

Adrian Marton și Gabriel Gălbează, cei doi adolescenți din Dej care au pornit în aventura vieții lor prin munții Carpați, într-o misiune ce a durat aproape două luni de zile, s-au întors acasă.

După 52 de zile petrecute în munți, cei doi dejeni s-au întors astăzi acasă, fiind așteptați la „linia de sosire” de numeroși cercetași și prieteni, de familie, dar și de câteva oficialități. Primarul Morar Costan i-a felicitat pentru finalizarea proiectului și le-a mulțumit pentru că au promovat Dejul în expediția lor, iar directorul Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, Dorina Gherman s-a arătat mândră că cei doi adolescenți provin din instituția pe care o conduce.

”Avem emoţii foarte mari, nu ne aşteptam să fiți atâția, vă mulțumim că ați venit și bine v-am găsit. Avem o țară frumoasă, care merită vizitată. Nu a fost ușor, dar faptul că am văzut atâtea peisaje și atâtea locuri minunate, tot timpul ne lua ideea de oboseală și ne făcea să mergem mai departe. Suntem bucuroși că am terminat cu bine, că ne-am făcut treaba. Vrem să mulțumim Jandarmeriei și domnului primar întrucât colaborarea cu dânșii a fost esențială în realizarea acestui proiect. Vrem să-i mulțumim și președintelui filialei și coordonatorului proiectului, Daniel Onofrei, dar și celor care ne-au sprijinit”, a declarat la sosire Adrian Marton.

Părinții celor doi au așteptat cu sufletul la gură sosirea tinerilor cercetași. ”Mă bucur că și-au făcut treaba. Cu toate că a fost greu, dar important e că au ajuns cu bine acasă. Bineînțeles că am avut emoții. Prima dată când mi-a zis de acest proiect nu am fost de acord, așa, în prima fază, ca și părinte. Când am văzut amploarea proiectului m-am convins, după ce mi-a adus fișele pe care le făceau, organizarea și tot ce au făcut ei, am văzut ce amploare are și m-am gândit că totuși e ceva destul de important. Au trecut greu cele 52 de zile, dar este internet, este televiziune și i-am mai văzut. Am vorbit la telefon, deși a fost mai greu căci erau zone fără semnal”, a declarat pentru Someșeanul.ro tatăl lui Adrian, Marin Marton. Alte declarații interesante puteți să vedeți în materialul video de mai jos.

”Sunt foarte mândră de el. Zilele au trecut greu, cu gânduri, cu griji: dormit noaptea în cort, animale prin păduri și timpul (n.r – vremea), dar timpul a ținut în cea mai mare parte cu ei. Sunt cea mai mândră mămică! O să îl susțin întotdeauna pentru că știu că orice își propune poate să realizeze”, a explicat pentru Someșeanul.ro mama lui Adrian, Ioana Marton.

Adrian Marton și Gabriel Gălbează au străbătut Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali, în cadrul unui proiect prin care au dus de-a lungul Carpaților mesajul: ”Salvați muntele – Ultima Resursă a României.” Scopul şi obiectivele acestei expediţii au fost evaluarea stării marcajelor turistice şi a traseelor, a “curăţeniei” existente pe traseele de creastă, a defrişărilor din anumite zone şi a consecinţelor păstoritului asupra ecosistemului.

Citește și: ”Salvați muntele – Ultima Resursă a României – Doi tineri din Dej vor parcurge Arcul Carpatic în 52 de zile – FOTO/VIDEO

Adrian Marton și Gabriel Gălbează pornesc mâine în expediția vieții lor: ”Salvați muntele – Ultima resursă a României” 

Campania ”Salvați Muntele” – Concluziile cercetașilor dejeni după străbaterea Carpaților Meridionali

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More