Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campania ”Şcoala Altfel, ”Să ştii mai multe, Să fii mai bun!”, în judeţul Bistriţa-Năsăud

0 48

În perioada 1-5 aprilie a.c., poliţia bistriţeană desfăşoară activităţi de educaţie anti-infracţională şi anti-victimală dedicate copiilor din mediul preşcolar şi şcolar, sub egida campaniei ”Şcoala Altfel, ”Să ştii mai multe, Să fii mai bun!”. Campania se înscrie în Programul cadru de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor 2013 şi de asemenea este o materializare a colaborării statuate în protocolul partenerial dintre IPJ şi ISJ Bistriţa-Năsăud.

Această serie de acţiuni locale se înscrie în demersul organizat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Pe parcursul celor 5 zile ale campaniei poliţiştii de prevenire, cei de la ordine publică şi poliţie rutieră, dar şi elevii voluntari ai poliţiei vor desfăşura în şcoli acţiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: protejarea patrimoniului, delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane sau educaţia rutieră.

Calendarul activităţilor

Luni, 1 aprilie
09.00 – 11.00 – sesiuni de informare pe teme legate de îndrumarea profesională şi pentru o carieră a adolescenţilor şi pe tema violenţei în şcoală la elevii claselor IX- X la Grupul Şcolar Sanitar Bistriţa.
10.00-11.00- activitate de prevenire pe linie rutieră la Căminul nr.12 din Bistriţa;
11.00 – 12.00 – oră de educaţie rutieră şi antivictimală la elevii claselor a II –a la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa.
11.00 – 12.00 – oră de educaţie rutieră şi antivictimală la elevii claselor I-IV la Şcoala Generală Nr.1 Bistriţa.

Marţi , 2 Aprilie
09.00 – 11.00 – lecţii de educaţie antiinfracţională şi antivictimală la clasele IX-X din Şcoala de Cooperaţie Bistriţa.
11.00 – 12.00 – lecţii de educaţie antiinfracţională şi antivictimală la clasele I-IV din Şcoala generală nr. 6 Ştefan cel Mare

Miercuri, 3 Aprilie
09,00 – 10,00 – lecţii de educaţie antivictimală la Grădiniţa Germană Bistriţa.
– lecţii de educaţie antivictimală la clasa 0 Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa.
10,00 – 12,00 – lecţii de educaţie antivictimală la Grădiniţa nr.3 Bistriţa ( prezentarea uniformei poliţistului, expunerea unei autospeciale dotate cu aparat radar, organizarea unui concurs de desene pe asfalt „Poliţistul prietenul copiilor”.

Joi , 4 Aprilie
10.00 – 13.00 – lectorate pe teme privind diminuarea nivelului general de violenţă şi a manifestărilor de comportament necorespunzătoare în interiorul şcolii , de educaţie antiinfracţională şi antivictimală la clasele IX-XII ale Liceul Tehnologic Telciu.
10,00-11,00 – lecţii de educaţie antivictimală la Gradiniţa Căsuţa cu poveşti Bistriţa.
10.00- 11,00 – Şcoala Generală Mijlocenii Bârgăului

Vineri, 5 Aprilie
09.00 – 12.00 – prezentarea activităţilor poliţiei, demonstraţii practice de autoapărare şi cu animale de serviciu la Liceul Lechinţa.
12,00 – 13,00 – sesiuni de informare pe teme legate de îndrumarea profesională şi pentru o carieră a adolescenţilor şi pe tema violenţei în şcoală la elevii Liceului Lechinţa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More