Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Campania “Şi TU poţi deveni POLIŢIST” va derula, în perioada următoare în școli

0 139

martisoare politia gherla-5

Pentru promovarea profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ de specialitate în rândul liceenilor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş va derula, în perioada următoare, Campania “Şi TU poţi deveni POLIŢIST”.

Iniţiatorul acestei campanii este Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Direcţia Management Resurse Umane şi Centrul de Informare şi Relaţii Publice.

Campania se adresează elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a şi urmăreşte oferirea unei baze largi de recrutare instituţiei poliţiei, care să îi permită identificarea candidaţilor motivaţi să opteze pentru o carieră în poliţie. Aceştia vor avea acces la informaţii cu privire la avantajele profesiei de poliţist, la condiţiile de admitere şi de studiu din instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, având o opţiune în plus atunci când se vor decide în privinţa propriei cariere.
Dezvoltarea unei cariere profesionale în acord cu abilităţile personale reprezintă o premisă importantă pentru incluziunea socială a tinerilor. Astfel, prin derularea unor activităţi de informare şi consiliere a elevilor de liceu, există posibilitatea reală ca aceştia să-şi crească abilităţile de orientare profesională.

Elevii vor afla care sunt condiţiile de recrutare, criteriile specifice pe care trebuie să le îndeplinească şi documentele necesare în vederea înscrierii la una din instituţiile de învăţământ ale poliţiei: Academia de poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina sau Şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More